Nogomet

Olympiacos sa stilom

Ante Jukić • četvrtak, 18.12.2008.
Olympiacos sa stilom
Foto: EPA

Iako im je bio dovoljan i bod, igrači Olympiacosa su u posljednjem kolu Skupine B ligaškog dijela Kupa Uefe s visokih 4:0 "razmontirali" Herthu, čime su se u 16-ini finala pridružili otprije sigurnim Galatasarayu i Metalistu...

Olympiacos ili Hertha - jedina je to bila dvojba uoči posljednjeg kola Skupine B ligaškog dijela Kupa Uefe, iako je teoretske šanse za hvatanje trećeg mjesta imala i Benfica. No, nadati se da bi portugalska momčad protiv Metalista mogla slaviti s osam golova razlike bilo je suludo, tako da su sve oči bilo uprte u Atenu, gdje je grčkom prvaku "igrao" i remi.

Iako okončano rezultatom 0:0, prvih 45 minuta atenske utakmice nije oskudijevalo uzbuđenjima. Očekivano, nešto agilniji su bili gosti iz Berlina (Joe Šimunić nije igrao), od čijih je osam udaraca prema golu njih pola išlo u okvir vrlo dobrog domaćeg vratara Nikopolidisa.

Olakšanje gledateljima na Georgios Karaiskakis stadionu stiglo je početkom nastavka, točnije u 55. minuti. Predrag Đorđević odlično je ubacio loptu iz slobodnog udarca, pogodivši u glavu Dudua koji donosi prednost grčkoj momčadi. Sve dvojbe oko trećeg sudionika 16-ine finala iz ove skupine riješene su u 68. minuti, kada je Galletti realizirao jedanaesterac kojeg je izborio Dudu.

Nakon tog pogotka igra Herthe u potpunosti se raspala, a rasterećeni domaćin do kraja je uspio postići još dva pogotka. Na 3:0 u 87. minuti povisio je Torosidis, da bi konačan rezultat u 88. postavio Santo.

U drugom susretu Skupine B, Benfica je svojim navijačima željela podariti barem pobjedu, kad je već ispala iz borbe za plasman dalje. No, umjesto tri boda, novo razočaranje za lisabonsku publiku. Iako je većim dijelom susreta bio u podređenom položaju, harkivski Metalist je svojim tek drugim udarcem u okvir stigao do pobjede. Strijelac je bio Rykun u 84. minuti.

Zahvaljujući ovim trima bodovima Ukrajinci su preskočili Galatasaray, te će kao prvoplasirana momčad ove skupine ući u ždrijeb 16-ine finala.

Kup UEFA - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Olympiakos4:0Hertha Berlin
Benfica0:1Metalist Harkiv
1Metalist Harkiv 43:0+310
2Galatasaray 44:1+39
3Olympiakos 49:3+66
4Hertha Berlin 41:6-52
5Benfica 42:9-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!