Košarka

Zadrani se spasili blamaže

Branimir Korać • utorak, 30.12.2008.
Zadrani se spasili blamaže
Foto: Bruno Karadža

Malo je nedostajalo da košarkaši Zadra dožive pravu sramotu u Trogiru. Domaći košarkaši pružili su im sjajan otpor i natjerali ih u produžetak u kojem su ipak kvalitetniji Zadrani na kraju upisali pobjedu...

Košarkaši Zadra ipak će igrati u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Na gostovanju u Trogiru očekivala se sigurna i lagana pobjeda Zadrana, ali na kraju su gosti tek kroz produžetak osigurali prolaz spriječivši pravu blamažu. Isti taj Trogir drugi zadarski klub Borik porazio je na gostovanju bez većih problema, no "stariji brat" previše se mučio.

Početak utakmice nije davao neke posebne naznake da bi se mogla igrati tijesna završnica. Zadrani su prvih deset minuta riješili u svoju korist 25:18 da bi do poluvremena čuvali prednost i na odmor otišli s vodstvom 49:44. Strijelce Zadra na poluvremenu su predvodili Marlon Garnett koji je zaigrao nakon "tihog štrajka" i Hrvoje Perić s po 12 poena. Trogirane je predvodio nedavni pobjednik u zakucavanjima na našem All Stars vikendu Toni Bizaca s 13 poena.

U trećoj dionici Zadar se uspio odvojiti, no tek nakratko i Trogir je u završnici četvrtine napravio seriju 11:0 i smanjio na 67:60 i s tim rezultatom se otišlo na odmor između dvije četvrtine.

Nova serija Trogirana 8:3 dovela ih je na mali zaostatak 74:71 i to je upalilo alarm u zadarskim redovima. Do prvog izjednačenja domaćin je došao na tri minute do kraja susreta kada je poravnao tricom Delaša na 77:77.

Zadar je igrao u tom razdoblju prilično loše i Trogiranima se otvorila povijesna prilika za eliminaciju renomiranog protivnika i prolazak među četiri u Kupu Krešimira Ćosića.

Ipak preko Garnetta i Gečevskog Zadrani rade seriju 6:0 za odvajanje na 83:77 i tada se činilo rješavanje pitanja pobjednika. No domaćin se ne predaje i nakon trice Bizace ponovno poravnava na 83:83. 15 sekundi prije kraja Rok Stipčević pogađa oba slobodna bacanja da bi sedam sekundi prije kraja Sobin pokraj Gečevskog poentirao za 85:85 i otišlo se u produžetak.

Tamo je Trogir uspio nakratko povesti 87:85, ali tu staje. Zadrani također dosta griješe i tek u posljednjoj minuti produžetka rješavaju pitanje pobjednika i na kraju slave 95:87 nakon poena Rančića, Garnetta i Macure.

Najbolji je u redovima Zadra bio Marlon Garnett s 22 poena, dok je Gečevski dodao 18. Domaćine je predvodio raspoloženi Toni Bizaca s 31 poenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!