Košarka

Split CO u polufinalu, FF u Spaladium Areni?

Bernard Jurišić • srijeda, 14.01.2009.
Split CO u polufinalu, FF u Spaladium Areni?
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Splita CO zaokružili su poker polufinalista Kupa Krešimira Ćosića. U posljednjem četvrtfinalnom okršaju "žuti" su pobijedili riječki Kvarner NR 96:75...

Split CO nije dozvolio iznenađenje i zaokružio poker hrvatskih regionalnih predstavnika na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića. Riječani su se dobro držali u prvih 15 minuta, no na kraju je ipak do izražaja došla kvaliteta i bolja tjelesna sprema splitske momčadi.

Nako Splitovog otvaranja s 5:0, prije isteka prve minute riječki trener Pilepić pozvao je minutu odmora i "trgnuo" svoju momčadi. Kvarner radi seriju od 8:0, a Split CO gotovo pet minuta nije uspio postići koš.

U drugoj četvrtini igrači Kvarnera u četiri minute izbombardirali su splitski koš i došli do iznenađujuće prednosti 25:33 u 14. minuti. No, tu je za njih utakmica završila. Splićani su stisli obranu, Riječani pogubili nekoliko lopti, a serijom od 13:2 "žuti" su preuzeli vodstvo (38:35) i do kraja utakmice ga samo povećavali.

U trećoj četvrtini prednost Splita rasla je iz minute u minutu, od 55:45 u 22., sve do 74:55 u 30. minuti. U posljednjoj četvrtini nastavio se progres domaćina sve do najviših 92:65 dvije minute prije kraja. Prigodu su dobili i igrači koji manje igraju, poput Vlaića, Poljaka i Šarca, a debi za pamćenje, pa čak i prvi seniorski poen zabilježio je i junior Marin Ćorić.

"Ostvarili smo zacrtano, a zadovoljan sam jer sam vidio puno želje, trčanja, agresije i pomaganja. Kvarner je prijetio u prvom dijelu, ali kad smo podigli intenzitet obrane sve je sjelo na svoje mjesto", zadovoljan je bio trener Splita Teo Čizmić.

S njim se složio i trener gostiju Boris Pilepić: "Vidi se da je Split na višoj razini od naše. Dobro smo se držali do 14. minute, no tada smo stali, dijelom zbog svoje loše igre, dijelom i zbog pojačanog intenziteta domaćina. Zaslužena pobjeda Splita."

Direktora "žutih" Petra Škovrlja upitali smo namjerava li se splitski klub kandidirati za organizaciju završnog turnira, posebno s obzirom na novoizgrađenu Spaladium Arenu u Lori.

"Preuzeli smo dokumente i zanima nas domaćinstvo Final Foura, međutim morat ćemo najprije obaviti razgovore s tvrtkom koja vodi Spaladium Arenu. Ukoliko oni budu inzistirali na komercijalnim uvjetima najma Arene, mi to vjerojatno nećemo moći organizirati, barem ne tamo. Nadamo se da ćemo pronaći zajednički interes i da bi Spaladium Arena nakon rukometa mogla ugostiti i košarku".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!