Nogomet

Zaprešićki optimizam udara na splitski

Bernard Jurišić, Mario Lešković • subota, 28.02.2009.
Zaprešićki optimizam udara na splitski
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je prošli tjedan pao Zagreb gdje su uz odličan rezultat promovirani mladi igrači Matej Delač i Tomislav Šarić, pred nogometašima Intera stoji veliki izazov. U Zaprešić dolazi trenutno vodeća momčad hrvatskog prvenstva, koja posljednjih nekoliko kola igra u najboljoj formi i momčad koja već jako dugo nije "posijala" nijedan bod. Kao što zakon velikih brojeva kaže da kiks mora doći prije ili kasnije, Interovci se nadaju da će taj dan biti baš danas...

Već dugo u Zaprešiću nije gostovao Hajduk, a da se nalazio na vodećem mjestu prvoligaške kolone. Hajduk trenutno igra najsvrsishodniji nogomet na rezultat, što pokazuje njihova pobjednička serija u prethodnim kolima.

U jesenskom dijelu Inter je igrao atraktivno, ali rezultati ih nisu "ljubili". Bilo je lijepih pogodaka, atraktivnih poteza, ali nije bilo rezultata. Trener Perković odlučio se za promjenu i naučio svoje igrače da igraju odgovorno i budu koncentriraniji. Gledajući sadašnji sastav Intera u odnosu na jesenski dio i odlaske Kukeca, Bule i Sivonjića, reklo bi da Inter nema nikakve šanse protiv Hajduka. No, na sceni neki novi klinci željni afirmacije i napretka.

Interova momčad je samo naoko neiskusna. Tko može reći da Pecelj, Krznar, Dodik nisu iskusni? "Sigurni smo da možemo zagorčati život Hajduku. Ovo je utakmica u kojoj možemo malo izgubiti, a jako puno dobiti u slučaju dobrog rezultata. Nećemo igrati kukavički, imamo skupinu mladih i karakternih momaka od kojih svaki živi za dobar rezultat svakog vikenda. Pobjedničku momčad iz Kranjčevićeve neću mijenjati, jedino možda malo promjenim raspored", najavio je trener Perković.

Mogao bi nedostajati Grgurović, koji ima poseban motiv budući da je Hajdukovo "dite". "Grgurović se priključio treninzima, ali je pitanje koliko je trenutno spreman. Za ovu utakmicu trebam samo spremne igrače pa ako izdrži treninge biti će u konkurenciji za momčad".

U Kranjčevićevoj je iskočio Kamerunac Yankep, za kojeg bi se navodno uskoro mogla otimati cijela liga. U Zaprešiću opet vlada optimizam koj bi mogao biti prevaga u susretu protiv Hajduka. Bernard Gulić otkrio je dobitnu formulu za bod(ove): "Moramo igrati kao protiv Zagreba kojeg smo pobijedilii discipliniranom igrom u obrani i odličnim otvaranjima u kontranapade. Vjerujem da će Pecelj i Budimir zautaviti Hajdukove napadače i da imamo priliku gdje možemo pokazati svoje kvalitete. Iako mnogi misle da nemamo šanse, ne bi me iznenadilo da Hajduku otmemo barem bod."

Ako u Zaprešiću vlada optimizam, što reći za onaj splitski? Hajduk je pobijedio Dinamo u derbiju, nakon gotovo tri godine zasjeo na vrh ljestvice i s njega nema namjeru tako lako otići. Trener Ante Miše u najavi utakmice rekao je da ga zanima samo igra njegove momčadi i ako Hajduk bude pravi - nema straha ni od koga.

Derbi je ostavio posljedicu u vidu crvenog kartona Jurici Buljatu, no Miše ipak ima dovoljno Buljata za "krpanje" desnog boka. Na svoju nekoć glavnu poziciju vraća se Juričin rođak Marijan, a njegovo mjesto na lijevom krilu zauzet će još jedan Zadranin - Marin Tomasov.

Promjena će se dogoditi i na lijevom braniču, gdje će po prvi put od prve minute zaigrati povratnik Ante Šerić. Velika Hajdukova snaga je što novi igrači poput Šerića i Tomasova "pucaju" od želje i motiva kako bi dokazali da zaslužuju udarnih 11 u nastavku prvenstva. "Čelična sredina" sa Skokom i Andrićem i u Zaprešiću će biti udarna snaga splitske momčadi, koja je u pobjedničkoj seriji već 7 uzastopnih kola. Hajdukovci žele "vratiti dugove" Interu iz jesenskog dijela prvenstva, kad su "žuti" s tri postignuta pogotka odnijeli bod s Poljuda.

Ulaznice se na blagajnama stadiona u Zaprešiću prodaju po cijeni od 50 kuna, a utakmica je procijenjena kao visokorizična jer su uz očekivanih oko 1.000 pripadnika Torcide, svoj dolazak najavili i Dinamovi Bad Blue Boysi.

T-Com 1. HNL, 20. kolo, 15:30h:

Inter: Delač - Jančetić, Budimir, Pecelj, Krznar - Yankep, T.Šarić, Cavrić, Jonjić - Batarelo, Gulić.

Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

20. kolo

Rijeka2:1Zadar
Cibalia1:0Varaždin
Sesvete1:4Zagreb
Inter-Zaprešić0:4Hajduk
Šibenik1:1Osijek
Dinamo1:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!