Nogomet

Gosti na svom terenu

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • nedjelja, 01.03.2009.
Gosti na svom terenu
Foto: Damir Zamaklar

Kuriozitet 20. kolo Prve hrvatske nogometne lige svakako će biti gostovanje Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. U ulozi domaćina naći se sesvetska Croatia, a o favoritima je nezahvalno govoriti. Croatia je nakon samo 90 proljetnih minuta upala u borbu za goli prvoligaški život, dok Zagrebu nad glavom visi neugodan poraz od Intera...

Momčad bez trenera nastavlja svoju borbu za ostanak u prvoj ligi. Nastojanja Croatije iz Sesveta u Kranjčevićevoj će pokušati osujetiti stanovnik pravi stanovnik te ulice, Zagreb. Poraz u Varaždinu u kombinaciji s pobjedama Intera i Zadra gurnuo je Sesvećane na opasno pretposljednje mjesto prvenstvenog poretka, a stanje u klubu ne sugerira veće pomake prema naprijed.

U nedostatku dugoročnijih rješenja, funkciju trenera i ove će nedjelje vjerojatno obavljati sportski direktor Srećko Lušić, a najveću će mu glavobolju zadati pitanje kako posložiti obranu. Naime, zbog trećih žutih kartona pravo nastupa nemaju iskusni Mario Čutura, koji će tako propustiti ogled sa svojim bivšim klubom, te Dario Šušak, standardni član prve postave.

Jasno je tek da će svoje mjesto na desnoj strani zadržati zdravi Antonio Mamić i da bi mu društvo trebao raditi Krunoslav Čičak. Moguće je da po prvi puta od samog početka zaigra i makedonsko pojačanje Artim Pollozhani. U veznom će redu nedostajati motor momčadi, Jasmin Agić, koji je protiv Varteksa zaradio izravni crveni karton, ali su studeni i prosinac pokazali da se Croatia s Pilipovićem i Čižmekom na mjestu stražnjeg veznog igrača može nositi s njegovim izbivanjem.

U sesvetskom napadu odnedavno stanuju zvučna imena poput Stjepana Jukića i Semira Slomića, ali njihov je nastup zbog papirologije pod znakom upitnika te bi se u špici ponovno mogao naći neumorni Aljoša Vojnović. No, kojih god 11 nogometaša istrči na travnjak, nužno će im biti prikazati maksimalnu borbenost i zalaganje, bez kojih bi Sesvećani Pjesnicima dali veliki vjetar u leđa.

Današnji gosti, nogometaši Zagreba, za cilj ponovno imaju samo pobjedu, a po nju će morati bez kartoniranih Vedrana Ivankovića i Ivana Parlova, te bolesnih Abdurahimija i Celjaka. Upitan je i nastup kapetana Marina Oršulića. Prve minute ovoga proljeća upisat će Mujdža i Jugović dok će napadač Jurendić zauzeti mjesto na desnom krilu.

"Sigurno da nam je neigranje dvojice iskusnih igrača poput Parlova i Ivankovića hendikep, no naš način rada i priprema je upravo takav da se situacije poput ove što manje odraze na momčad. Nadam se da će Pejić, koji je dobio prednost pred juniorom Štiglecom, i igrači u središnjici kvalitetno zamijeniti Ivankovića i Parlova, možda i Oršulića. Njegovu zamjenu vidim u Sesaru odnosno Šovšiću, a na posljednjem ćemo treningu vidjeti kakvo je stanje s našim kapetanom", kaže Luka Pavlović.

A bez kapetana u sastavu ili s njim cilj je isti, pobjeda i povratak dobrog raspoloženja kakvo je pratilo Pjesnike na pripremama u Turskoj i Italiji. "Normalno je da su naša očekivanja uvijek ista i da ćemo sve napraviti da napokon ostvarimo prvu ovogodišnju pobjedu na domaćem terenu. Mi smo tu favoriti i moramo naći načine da dođemo do te pobjede. Bod nas ne bi zadovoljio. Moramo igrati na jedan drugačiji način u odnosu na susret s Interom. Moramo zaigrati u jednoj plićoj i užoj formaciji i iz takve dolaziti do prilika. Kada postignemo to onda tek možemo pričati o agresivnosti i čvrstini u duelima. Nama se događa da nam nervoza poremeti raspored i ne možemo dobiti tu agresivnost."

Strateg "bijelih" nimalo ne podcjenjuje kvalitete sastava iz Sesveta, a to isto očekuje i od svojih igrača. "Sigurno je da je riječ o jednoj kvalitetnoj momčadi s vrlo dobrim igračima koji mogu odigrati odlične utakmice, ali je pitanje da li ih mogu postizati u kontinuitetu. Očekujem napaljenu Croatiju koju moramo najozbiljnije shvatiti. Ali prije svega moramo gledati sebe i naše probleme. Nije moje da pričam njihovoj situaciji s trenerom."

Iz nogometnog kluba Zagreb poslana je i obavijest svim njihovim navijačima s godišnjim ulaznicama. Za današnji susret s Croatijom one neće vrijediti. Cijena karte za zapadnu tribinu je 40 kn, a za istočnu, na kojoj će se smjestiti navijači Zagreba Bijeli anđeli 30 kn. Blagajne stadiona u Kranjčevićevoj ulici otvaraju se u 13.00.

1. HNL, 20. kolo, Zagreb - stadion u Kranjčevićevoj, 15:30:

Croatia Sesvete: Radoš - Mamić, Čičak, Pollozhani, Juroš - Pilipović, Čižmek - Šaban, Palić, Jurakić - Vojnović (Jukić)

Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Kartelo, Pejić - Jurendić, Jugović, Šovšić, Špičić - Vugrinec, Krstanović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

20. kolo

Rijeka2:1Zadar
Cibalia1:0Varaždin
Sesvete1:4Zagreb
Inter-Zaprešić0:4Hajduk
Šibenik1:1Osijek
Dinamo1:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!