Nogomet

"Bolji smo i pobijedit ćemo"

Mario Lešković, Ivana Jurica • nedjelja, 22.03.2009.
"Bolji smo i pobijedit ćemo"
Foto: Kristijan Komarica

Prvo kolo trećeg dijela prvenstva na Šubićevcu donosi dolazak zaprešićkog Intera. Momčad Ivice Kalinića nakon blijede igre u Maksimiru traži novu pobjedu i zadržavanje četvrte pozicije na ljestvici. Ni ovog puta Modri neće biti kompletni, ali cilj ostaje isti – pobjeda nad Zaprešićanima koji su u tri posljednja susreta na Šubićevcu izvukli remije...

Inter je vjerojatno i jedan od najnezgodnijih protivnika Šibenčanima, posebno na Šubićevcu. Iako su Modri slavili na otvaranju ovogodišnjeg prvenstva u Zaprešiću (3:2) ova utakmica bit će potpuno drugačija. Gosti će se orijentirati na obranu, a to je ono što Kalinićevoj momčadi najmanje odgovara. Svakoj tradiciji jednom dođe kraj, pa i Šibenčani vjeruju kako će ovaj put Div iz predgrađa bez bodova otputovati kući.

''Mi smo favoriti u toj utakmici, ali sigurno je da neće biti lako, sudeći po onoj prijašnjoj utakmici na Šubićevcu koja je završila s 1:1. Teško smo se nosili s njima, oni su se zatvorili nazad. Kvalitetniji smo, bolja smo momčad od njih. U nedjelju ne očekujemo ništa drugo nego pobjedu'' - kaže napadač Ivan Rodić.

Rodić još uvijek čeka na svoj prvi pogodak ovog proljeća. Četiri utakmice su prošle, a protivnički vratari još uvijek nisu morali u mrežu po loptu nakon njegovih udaraca. Možda je baš gostovanje Intera prilika za njega da prekine svoj post. Napadač Šibenika vjeruje kako će Zaprešićani teško do boda: ''Na Šubićevcu smo nepobjedivi. Tu nam malo tko može uzeti bodove. Sigurno je da će se oni zatvoriti i igrati bunker. To ćemo igrom trebati što prije probiti da nam bude lakše u nastavku.''

Početni sastav i ovoga će puta prisilno doživjeti promjene. Tomislav Labudović na Maksimiru je zaradio treći žuti karton i na njegovo mjesto će Josip Bonacin koji je odradio kaznu od tri utakmice zabrane zbog crvenog kartona u prvom proljetnom kolu. Tijekom tjedna problema s ozljedom gležnja imao je i Mehmed Alispahić, ali trebao bi zaigrati od prve minute. A lista onih koji su ozlijeđeni i dalje je podugačka: Bašić, Božić, Slavica, A. Bulat, Karadža i Roglić.

Šibenik i Inter odigrali su do sada 19 utakmica. Šibenčani su uspješniji: imaju devet pobjeda, Inter je slavio pet puta, a pet je susreta završilo bez pobjednika, gol razlika 25:22. Na Šubićevcu su odigrali deset utakmica: domaćini imaju šest pobjeda, dok su četiri utakmice završile podjelom bodova, gol razlika 16:5. Od četiri remija na Šubićevcu čak tri dogodila su se u tri posljednja susreta (0:0, 1:1, 1:1).

Interu slijedi teško gostovanje. Žuti mogu barem malo u ovaj susret gledati s optimizmom jer u Šibeniku nisu izgubili posljednja tri dvoboja, a ujedno im je to prilika za prekid neugodnog proljetnog niza jer su nakon pobjede u Kranjčevićevoj zaredali s tri uzastopna poraza (Hajduk, Slaven, Osijek).

Sigurno je da Interova momčad s obzirom na kvalitetu koju posjeduje ne zaslužuje poziciju koju trenutno zauzima, a i nada je da negativni niz mora stati. Ovo je idealna prilika jer "žuti" vole Šibenik, a voli ga i trener Perković koji je upravo na Šubićevcu debitirao na klupi Intera i odmah uzeo bod.

Vjerujemo da ima taktiku koja će uroditi plodom i da zna kako zaustaviti Šibenikove brzance, a u momčadi će nedostajati Krznar zbog kartona, dok zbog ozljede u sastavu neće biti Dodik i Miroslav Šarić.

Da ozbiljno shvaćaju ovaj susret, "žuti" su pokazali i time da su put mora krenuli u subotu i smjestili se u Vodicama gdje će imati potrebni mir uoči ove, za njih, bitne utakmice.

T-Com I. HNL, 23. kolo, Šibenik – Inter Zaprešić, 15:30 h:

Mogući sastavi:

Šibenik: Blažević – Kwedi, Bonacin, Raič, Celiščak – Ademi, Milanović, Alispahić, Gović – Rodić, Zec.

Inter Zaprešić : Delač, Ceraj, Pecelj, Golem, Buden, T. Šarić, Yankep, Grgurović, Cavrić, Batarelo, Gulić

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

23. kolo

Dinamo0:0Osijek
Slaven Belupo1:1Cibalia
Šibenik4:0Inter-Zaprešić
Rijeka3:2Sesvete
Varaždin0:0Zadar
Hajduk2:0Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!