Košarka

"Zubčić mora biti čvršći"

Ivor Krapac • srijeda, 01.04.2009.
"Zubčić mora biti čvršći"
Foto: Kristijan Komarica

Što reći o utakmici koja se najbolje može opisati kao igra mačke i miša? Velimir Perasović bio je zadovoljan angažmanom koji su Cibosi pružili protiv nemoćnog Šibenika, dok gostujući trener Ivica Gulin nije imao razloga biti sretan bilo čime...

Cibona je za protivnike ranga Šibenika jednostavno prejaka. Značajno prejaka. Šibenčani u Draženovom domu nisu uspjeli parirati Cibosima praktički ni u jednom dijelu utakmice, koliko-toliko su se držali samo u prvih pet minuta, no nastavak je donio vožnju u jednom smjeru sve do završnih 106:54 za momčad Velimira Perasovića.

"Svaku utakmicu treba shvatiti ozbiljno, ako je tako shvatiš onda si zadovoljan kako god završilo. Ne mogu biti nezadovoljan angažmanom i pristupom, to je najvažnije", kazao je trener Cibosa nakon iznimno glatke pobjede.

Vezane vijesti

"Siguran sam da ovo nije prava slika Šibenika, možda su bili impresionirani jer su igrali protiv igrača koje su dosta puta gledali na televiziji, uvjeren sam da je njihova kvaliteta veća i da će to pokazati u nastavku ovog natjecanja", dodao je Peras prije nego se još malo pozabavio svojom momčadi.

Alan Anderson danas je dosta brzo prikupljao osobne pogreške, ukupno četiri, čime je samom sebi smanjio minutažu i ubacio tek šest poena, no trener ne vidi u tome veći razlog za brigu: "Odigrao je koncentrirano, no mislim da mu se dosta faulova sudi jer ima brze reakcije pa ga suci uhvate na to. Ipak, nisam nezadovoljan njegovim nastupom."

Mladi Tomislav Zubčić dobio je veću priliku, 26 minuta, što je iskoristio za 10 poena i 16 skokova: "Ovo je ipak drugačiji nivo u odnosu na ono što očekujemo s NLB ligašima i na Final Fouru, ali pokazuje napredak i ako bude čvršći, bit će dobro. Od njega tražimo želju za skokom, za igranje obrane, 16 skokova i 10 poena su dobri brojevi, on to ima, no treba i ono što nije toliko vidljivo. To, recimo, ima Homan, čak i kad odigra loše."

Ivica Gulin složio se s Perasovom procjenom o impresioniranosti njegove momčadi: "Teško je nešto reći nakon 50 razlike, ovo je naša realnost, moji igrači su prvi put igrali protiv protivnika koje su gledali na tv-u i koji su im uzori. Ovo možda i nije iznenađujuće."

No, neagresivnost gostiju, bez iskorištenog bonusa u posljednjoj četvrtini sve do završnice, ipak pomalo iznenađuje: "Već nekoliko utakmica nam se događa da ne izlazimo iz bonusa, očito igrači više razmišljaju kako dati, a ne obraniti koš. Fali nam agresivnosti i na tome trebamo što više raditi."

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!