Nogomet

Steinbrückner: "Nismo spojili dva dodavanja"

Petar Plevnik • srijeda, 22.04.2009.
Steinbrückner: "Nismo spojili dva dodavanja"
Foto: Davor Sajko

Iako je uoči susreta s Interom Osijek slovio za izrazitog favorita, nakon remija u Gradskom vrtu gosti su ti koji mogu više žaliti za preostala dva boda, što su na konferenciji za novinare priznala oba trenera...

Slučajni posjetitelj Gradskog vrta koji je nazočio današnjem susretu teško da je mogao prepoznati tko je aspirant za Europu, a tko momčad koja se grčetivo bori za ostanak u prvoligaškom društvu. Gosti iz Zaprešića u hrabrom su se izdanju predstavili Osječanima, za što su u konačnici nagrađeni potpuno zasluženim bodom. Zadovoljstvo ostvarenim nije krio ni trener gostiju, nekadašnji prvotimac Osijeka Borimir Perković: "Jako sam zadovoljan rezultatom. Čestitao bih svojim igračima na načinu na koji su odigrali utakmicu. Osim samog početka utakmice, kada smo dobili gol, sve drugo je funkcioniralo onako kako smo zamislili i željeli."

I sam Perković nije se mogao oteti dojmu da je njegova momčad iz Gradskog vrta danas mogla odnijeti puni plijen: "Danas smo odigrali možda i našu najbolju utakmicu u posljednje vrijeme. Mislim da smo potpuno zaslužili ovaj bod, da smo za nijansu bili i bliže pobjedi. Žao mi je što tri ili četiri situacije koje smo imali nismo zabili, no nisam nezadovoljan."

Vezane vijesti

Trener Osijeka Tomislav Steinbrückner djelovao je prilično utučeno. "Ne da ne mogu biti zadovoljan, nego sam razočaran načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu. Odigrali smo dobrih pet minuta do gola, poslije toga nismo sastavili dva dodavanja. Neshvatljivo mi je da imamo rezultat, imamo sve pred sobom i da u jednom momentu jednostavno više nismo postojali. Što se tiče momaka, tu je bilo toliko pojedinačnih grešaka, kako pred našim golom, tako na sredini terena, previše skrivanja.", kao i uvijek bio je iskren Steinbrückner.

Svjestan je trener bijelo-plavih da je nakon današnjeg izdanja Osijek od Europe udaljeniji no ikad: "Što se tiče pritisaka, priča o nekoj Europi, mislim da je sada sve jasno što se toga tiče, iako je pred nama još dosta utakmica. Nadam se da će dečki kad budu imali manje pritiska odigrati bolje utakmice. Kad se vratim na utakmice protiv Dinama i Hajduka, u kojima nije bilo pritiska da nešto moramo onda se očito može, a kad trebamo nešto poduzeti kao danas, onda se ne može. Inter je zasluženo uzeo bod, a da i je uzeo sva tri, ne mi mogao reći da je nezasluženo."

A što Inter nije uzeo i preostala dva boda apsolutno je najzaslužniji debitant na golu Osijeka Ivan Vargić, kojem usprkos nekoliko vrlo dobrih intervencija prvoligaški debi sasvim sigurno neće ostati u najljepšem sjećanju: "Najprije bih želio čestitati igračima Intera koji su zasluženo odnijeli bod. Ovo je bila moja prva utakmica i nadam se da će biti još prilike. Što se tiče utakmice, dobro smo otvorili, poveli i onda ne znam iz kojeg razloga povukli se. O ostatku utakmice mislim da je sve trener rekao, mogu samo reći da je jako nedostajao kapetan Ivo Smoje.", završio je svoje izlaganje mladi vratar Osijeka.

Za kraj, na pitanje treneru domaćina kako misli motivirati igrače do kraja prvenstva, budući da Osijek praktički ne može ni gore ni dolje kada je u pitanju položaj na ljestvici, Steinbrückner je bio rezolutan: "To su igrači koji su plaćeni za svoj posao i koga ne budem mogao motivirati maknut ću ga iz momčadi!"

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

27. kolo

Slaven Belupo2:1Varaždin
Šibenik0:1Rijeka
Osijek1:1Inter-Zaprešić
Zagreb4:0Cibalia
Hajduk5:0Sesvete
Dinamo2:0Zadar
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!