Rukomet

Schwenke: "Želim da Kiel uspije"

Ivana Strahija • petak, 01.05.2009.
Schwenke: "Želim da Kiel uspije"
Foto: Dejan Popek

Kiel je izgubio, ali Kiel je prošao u finale Lige prvaka. Jučerašnji protivnici žele da ta njemačka momčad osvoji trofej za najbolju europsku momčad.

Trener Rhein-Neckar Löwena Wolfgang Schwenke je nakon jučerašnjeg minimalca njegove momčadi (31:30) poželio Kielu sve najbolje: "Nadam se da će Kiel osvojiti Ligu prvaka. Na taj način ćemo moći kazati da nas je iz natjecanja izbacio šampion."

Schwenke je, prenosi službeni web Lige prvaka, uistinu želio tu pobjedu, koliko za sebe toliko i za svoje igrače: "Užasno smo mnogo radili na psihičkoj pripremi nakon "crne nedjelje" u Kielu. Mislim da smo jučer pokazali da imamo snagu i umijeće da pobijedimo i tako iznimnu momčad kao što je Kiel."

Vezane vijesti

S njegovim se razmišljanjem slaže i Christian Schwarzer, koji se jučerašnjom utakmicom, nakon 20 godina na svjetskoj rukometnoj sceni, oprostio od dresa Löwena: "Ovom smo odličnom utakmicom pokazali svojim navijačima da smo uvijek spremni za borbu. To je za nas bio vrhunac sezone."

Momčad koja je doduše izgubila, ali prošla u finale prestižne Lige prvaka, Kiel, nije razočarana. Ipak je to tek treći poraz u 48 službenih utakmica ove sezone za Kiel, što je svakako odlična statistika.

Trener Alfred Gislasson je nakon utakmice rekao: "Možda smo čak i mogli pobijediti, no neki su se igrači prebrzo isključili iz utakmice. Dovoljno nam je što smo prošli u finale."

U finalu se kao protivniku nada Hamburgu: "Za njemački bi nogomet bilo sjajno da se dvije momčadi iz Bundeslige nađu u finalu. Iako većina stručnjaka tvrdi da HSV nema šanse protiv Ciudad Reala, moje je mišljenje da se to može dogoditi. U Ligi prvaka, kad igraju najbolje ekipe na svijetu, domaći parket ne znači mnogo. Treba pričekati i vidjeti", optimističan je Gislasson.

Recimo kako se drugi meč polufinala, između Ciudad Reala i Hamburga, igra sutra u 19 sati. Isto tako, zanimljivo je spomenuti da će se za svega par dana, idućeg vikenda, Löwen i Kiel opet susresti, ovog puta u polufinalu njemačkog Kupa. A nakon toga ih čeka i bundesligaška utakmica. Bit će tako prilike za popravak skora na jednoj, ali i drugoj strani.

Završnica

polufinale

HSV Hamburg29:30Atletico de Madrid
Kiel37:23Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen31:30Kiel
Atletico de Madrid33:31HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!