Nogomet

S. Belupo - Šibenik: Desetkovani u boj za Europu

Ivana Jurica, Tomislav Globan • subota, 02.05.2009.
S. Belupo - Šibenik: Desetkovani u boj za Europu
Foto: Davor Sajko

Vrlo važna utakmica odigrat će se u nedjelju u Koprivnici. Sučelit će se izravni konkurenti u borbi za barem četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu sljedećeg ljeta - Slaven Belupo i Šibenik...

"Utakmica je važna za obje momčadi, a naša je apsolutna ambicija pobijediti", riječi su kojima je Mile Petković najavio nedjeljni sraz Slavena i Šibenika u Koprivnici. Oba sastava što se sezona bliži kraju imaju sve više problema s ozljedama igrača. Prošlotjedni visoki poraz na Kantridi ostavio je posljedica: "Iz utakmice s Rijekom ozlijeđeni su izašli Delić, Purić i Lapić. No, svi ti igrači sigurno će biti unutar 17 igrača, s koliko ih ulazimo u ovu utakmicu", tvrdi trener Koprivničana, a prenosi portal koprivnica.net.

Petković je svjestan važnosti utakmice koja bi mu, u slučaju pobjede, mogla gotovo osigurati europski nogomet nadolazećeg ljeta: "Očekujem da moji igrači budu na dobroj razini, da pravim pristupom i strpljivošću svih 90 minuta budemo bolji takmac i da zabilježimo pobjedu. Kad je u pitanju sastav, u ovom trenutku mogu pričati o onome što bih želio i što eventualno može biti. Imamo dosta problema, zbog izostat će Čaval i Šafarić, koji nastavljaju oporavak. Šafarić bi krajem sljedećeg tjedna mogao krenuti s treninzima. Vrlo upitan je kapetan Poldrugač, koji ima volju i želju, no vidjet ćemo koliko je to realno."

Trener Slavena Belupa još nije odlučio hoće li u početni sastav uvrstiti Dinu Kresingera koji se nametnuo dvama pogotcima u Rijeci ili mlađeg Mateasa Delića. "Dilema postoji u prvom redu zbog načina kako se suprotstaviti Šibenčanima - hitrinom dvojice špic igrača, Vručine i Delića, ili mirnoćom i duel igrom Kresingera. Ipak sam skloniji brzini, jer će Šibenik imati četvoricu konstitucijski izuzetno jakih igrača kojima mi u tom dijelu ne možemo parirati."

Očekivanja trenera prema igračima su vrlo jasna: "U svakom slučaju, samo ako svih 11, odnosno 14 igrača pruži maksimum, možemo nešto napraviti. Šibenik je kvalitetna momčad s dosta dobrih pojedinaca, dobro su vođeni, oni su nas pobijedili na njihovom terenu, mi smo njih dobili u Koprivnici. No, ovo je novih 90 minuta, ovo je nova priča u kojoj se ne računa ništa, samo ono što se prikaže na terenu", zaključuje Petković.

Slavica, Celiščak, Kwedi, Bašić, A. Bulat, I. Bulat, Roglić, Gović, Božić, I. Rodić. Ako ste mislili da je riječ o igračima koji će nastupiti u ovosezonskoj utakmici protiv Slaven Belupa u Koprivnici prevarili ste se. Iako, barem po imenima dosta dobar sastav za domaće prilike, svoju priliku neće dobiti ovom prilikom. Nitko od njih neće vidjeti Koprivnicu ovog puta, osim možda u ulozi gledatelja. Ozljede i kartoni desetkovali su Šibenčane toliko da je trener Kalinić s juniorima morao "krpati" listu od 18 putnika za Podravinu.

Bez obzira na to, trener Kalinić i njegovi igrači ne kukaju. Iako će biti oslabljeni, u Koprivnicu ne idu s bijelom zastavom. Optimizam je dodatno popravio i povratak u momčad prvog klupskog strijelca Ermina Zeca koji bi, nakon tri utakmice pauze, ponovno trebao zaigrati. I to vjerojatno od prve minute, pitanje je samo koliko će moći izdržati. A po prvi put u početnom sastavu mjesto bi trebao zauzeti i 17-godišnji Antonio Jakoliš koji je u dva posljednja domaća susreta zaslužio tu priliku.

I lijevi (Celiščak) i desni (Kwedi) branič Šibenika su kartonirani, pa bi njihova mjesta trebali zauzeti Tomislav Labudović, dok bi se na desnoj strani trebao naći Hrvoje Spahija koji je do sada "krpao" rupe na lijevoj strani, iako mu je prirodna pozicija stopera. Umjesto, također kartoniranog, Rodića igrat će već spomenuti Jakoliš, a umjesto Govića mjesto u veznom redu trebao bi zauzeti Ivan Elez.

Optimist je uoči odlaska na put bio Hrvoje Spahija koji bi se nakon dugo vremena ponovno trebao naći u početnom sastavu: "Očekujem ravnopravan susret. Oni su na papiru favoriti, igraju doma. Mi tamo dolazimo igrati, nemamo što izgubiti. Mlada smo momčad, s par izmjena zbog kartona i ozljeda. Dat ćemo sve od sebe i nadati se pobjedi."

T-Com I. HNL, 29. kolo, 16:30h:

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić.

Šibenik: Blažević – Spahija, Bonacin, Raič, Labudović – Ademi, Milanović, Elez, Alispahić – Zec, Jakoliš.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

29. kolo

Dinamo4:0Rijeka
Slaven Belupo1:0Šibenik
Osijek1:0Zadar
Cibalia3:0Sesvete
Zagreb1:0Inter-Zaprešić
Hajduk0:1Varaždin
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!