Nogomet

Dinamo i Rijeka bez "autobusa u šesnaestercu"

Zoran Zdelar • nedjelja, 03.05.2009.
Dinamo i Rijeka bez "autobusa u šesnaestercu"
Foto: Davor Sajko

Gledatelji koji danas posjete stadion u Maksimiru mogli bi gledati prilično atraktivnu utakmicu. I Dinamo i Rijeka u proteklom su kolu zabili po šest golova, a oba trenera najavila su i ovog puta ofenzivnu igru...

Riječani su u posljednjih nekoliko kola ubilježili iznimno dobre rezultate te su se iz sredine ljestvice uspjeli popesti na treću poziciju. No, sad im tek slijede ona dva najteža ispita – dvoboji s dva vodeća hrvatska kluba. Na redu je danas gostovanje u Maksimiru kod Dinama, koji ne smije ni pomišljati na bilo koji drugi ishod osim pobjede s obzirom da Hajduk također drži jednak tempo.

Kruno Jurčić nakon susreta s Varteksom napokon ima ogledni primjer za svoje igrače kako bi želio da igraju, pa ne čudi što se nada kako će protiv nimalo loše Rijeke ponoviti sličnu igru. "Opet je pred nama jako bitna utakmica. Rijeka je evidentno u usponu i u zadnje vrijeme ima jako dobre rezultate. Smatram da je bitno naglasiti da imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu, što je nesumnjivo velika kvaliteta i prednost u današnjem suvremenom nogometu. Uvažavamo ih, radili smo analizu njihove igre i moje je mišljenje da su nešto slabiji u fazi defenzive. Očekujem ponavljanje pristupa i ulaska u utakmicu kakvo smo imali protiv Varteksa", rekao je Jurčić.

Promjena u momčadi ipak bi trebalo biti. Argentinski nogometaš Adrian Calello ima problema s jednim mišićem u nozi i prilično je upitno hoće li biti spreman za dvoboj s Rijekom. "Calello osjeća probleme s primicačem. To je mišić koji se nalazi malo dublje u nozi poviše kuka i smeta mu prilikom šuta i sprinta. On je već bio na poštedi zbog tog problema", kazao je Dinamov strateg.

Mjesto na lijevom boku u obrambenom redu ponovno će zauzeti borbeni Luis Ibanez, a u prvoj postavi ponovno će se naći i Robert Kovač. Jurčić se ipak držao svoje tradicije i nije htio baciti sve karte na stol te je odbio otkriti s kojim igračima će večeras tražiti pobjedu.

U Maksimiru su glavnim prijetnjama označili braću Anasa i Ahmada Sharbinija koji su protekle nedjelje u dvoboju sa Slaven Belupom bili iznimno raspoloženi. "Anas je sigurno jedan od najopasnijih igrača Rijeke, ali ne bih izostavio ni njegovog brata Ahmada, zatim Štroka koji daje ideju njihovoj igri, a Landeka je jako dobar u veznom redu. Možda sam nekoga izostavio, ali to su igrači koji su po mom mišljenju najopasniji."

Dok Dinamo mora razmišljati isključivo o sva tri boda, na Kantridi očekivano znaju da protiv Dinama ne mogu previše izgubiti, ali zato mnogo vrlo mnogo dobiti u slučaju osvajanja jednog ili možda čak i sva tri boda. "Spremni smo i motivirani te nas ne interesira što se Dinamo bori za naslov. Ključ utakmice bit će sredina terena gdje će se odlučivati pobjednik. Mi možemo parirati u sredini terena i uz organiziranu obranu i brze kontre možemo do uspjeha", rekao je prvi asistent trener Roberta Rubčića, arijo Tot.

Riječani su utakmicu shvatili iznimno ozbiljno pa su u Zagreb doputovali dan ranije, a čak će i prije utakmice laganim treningom isprobati glavni travnjak na maksimirskom stadionu. S Kantride stižu najave kako Rijeka neće biti među onim momčadima koje će se u Zagrebu 90 minuta braniti.

"Ne isplati se 90 minuta braniti već u fazi posjeda lopte očekujem od igrača maksimalno trčanje i kretanje, a na klupi također imamo igrača koji mogu promijeniti tijek utakmice i to je naša snaga", rekao je Rubčić.

Vratnice Rijeke ni ovog puta neće čuvati Velimir Radman koji je u nešto boljem stanju, ali još uvijek nije spreman za nastup. On će uskoro na dodatni pregled najvjerojatnije u susjednu Italiju u Trst, a možda neće nastupiti ni Fausto Budicin koji lagano šepa.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

29. kolo

Dinamo4:0Rijeka
Slaven Belupo1:0Šibenik
Osijek1:0Zadar
Cibalia3:0Sesvete
Zagreb1:0Inter-Zaprešić
Hajduk0:1Varaždin
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!