Rukomet

Challenge: Rumunjsko finale

Željko Kubatka • nedjelja, 03.05.2009.
Challenge: Rumunjsko finale
Foto: Dragan Kovač

U uzvratnim susretima polufinala Challenge kupa raspoložene rumunjske ekipe uvjerljivo pobijedile, Resita turski Bešiktas i Suceva u gostima švicarski Bern Muri…..

Dvostruki osvajač Challenge kupa rumunjska Sport Resita bez problema je pobijedila turski Bešiktaš pred tisuću i pol svojih bučnih navijača i tako će treću godinu za redom imati priliku osvojiti Challenge kup. Prva utakmica u Istanbulu je završene neriješenim rezultatom a glavni strijelac Bešiktaša je zaradio izravni crveni karton zbog čega Ramazan Döne nije igrao u Rumunjskoj.

Pobjednik je riješen već u prvih trideset minuta a do kraja i uvjerljiva pobjeda Rumunja od 11 golova prednosti. Najistaknutiji pojedinci u Resiti su bili golman Nenad Damjanović sa 15 obrana i 19-ogodišnji rumunjski kadetski reprezentativac Ionu Stan sa deset golova. Rumunji su među ostalim izbacili i naš Karlovac u 3. kolu kada je Resita u uzvratu u Hrvatskoj uvjerljivo pobijedila 34:26 pa utjeha Karlovčanima može biti što su izgubili od finalista a i lako mogućeg pobjednika Challenge kupa.

U Bernu su Švicarci morali nadoknaditi minus četiri gola iz prvog susreta sa rumunjskom Suceavom ali su doživjeli uvjerljiviji poraz od prošlotjednog u Rumunjskoj. Rukometaši Bern su se namjerili na izuzetno raspoloženu, uigranu i jaku rumunjsku ekipu koja je ih potpuno nadigrala. Švicarci su imali samo jednom vodstvo od dva gola 9:7 ali već do kraja poluvremena gosti to pretvaraju u minimalnu prednost 14:15. U drugom Švicarci više nisu mogli držati tempo rumunjskih rukometaša u čijem su se redovima posebno isticali golmani Pralea i Andrei sa ukupno 21 uspješne obrane i Cristian Adomnicai sa osam golova.

Prvi susret rumunjskog finala Challenge kupa igrati će se 23./24. svibnja u Resiti dok je uzvrat u Suceavi tjedna dana kasnije 30./31. svibnja.

Challenge kup, polufinale
CSU Suceava - BSV Bern Muri 35:31, 34:26, 69:57
Besiktas JK - UCM Sport Resita 26:26, 21:32, 47:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!