Košarka

Cedevita prijeti Ciboni

Branimir Korać • utorak, 05.05.2009.
Cedevita prijeti Ciboni
Foto: Kristijan Komarica

U utorak i srijedu na rasporedu je 11. kolo A-1 Lige za prvaka košarkaša. Susret kola igra se večeras u Sutinskim vrelima gdje Cedevita dočekuje Cibonu u susretu koji bi "cibose" u slučaju pobjede doveo na korak od osvajanja prvog mjesta uoči polufinala...

Košarkaši Zagreba kao veliki favoriti ugostit će u svojoj dvorani Šibenik. Pomlađeni Šibenčani u Ligi za prvaka nisu pokazali baš ništa i gotovo sigurno neće moći pomrsiti račune "mravima" kojima je ova pobjeda izuzetno važna u borbi za osiguranjem najmanje treće pozicije. Međutim, Zagrebova računica je jasna, oni očekuju do kraja sezone sve pobjede i nadaju se ulasku u doigravanje s prednosti domaćeg terena.

Protiv Šibenika ponovno u kadru neće biti Ante Tomića koji je počeo s laganim treninzima, ali još nije spreman za nastup. Upitan za nastup je i Toni Dijan dok bi Luka Drezga potpuno oporavljen trebao ponovno biti u kadru. Što Šibenčani mogu očekivati u ovom susretu? Malo.Bez obzira na neigranje Tomića, Zagrebu je ovo prevažna utakmica da bi u nju ušli opušteno.

Sa statusom favorita u susret u Slavonskom Brodu ulazi i momčad Splita. Splićani su se oprostili od ambicije za hvatanjem treće pozicije i izravnog ulaska u NLB ligu, međutim moraju do doigravanja odigrati vrlo ozbiljno ako žele završiti i kao četvrti. Iako kvalitativno daleko od njih, Dubrovčani su im bodovno blizu i kako bi spriječili čudo, Splićani moraju pobjeđivati. Prva pobjeda traži se na gostovanju u Brodu kod posljednjeplasirane momčadi Lige za prvaka.

Split, Zadar i Zagreb imali su dosta problema na gostovanju kod Cedevite ove sezone, ali nekako su se provlačili. Na redu je Cibona koja mora pobijediti kako bi zadržala jedinicu i najveće šanse za osvajanjem pozicije broj jedan uoči polufinala prvenstva. U prvom susretu u Domu Dražena Petrovića Cedevita je zonom iznenadila "cibose", ali na kraju je ipak upisala visok poraz.

Kvaliteta je apsolutno na strani Cibone i bilo bi veliko iznenađenje kada bi Cedevita uspjela doći do pobjede u ovom susretu. Momčad Velimira Perasovića puno je toga dobroga napravila ove sezone i ne smije si dozvoliti kompromitiranje dobre pozicije gostujućim porazom kod momčadi koja nema šanse za prolaz dalje.

Posljednji dvoboj 11. kola odradit će u srijedu Zadar i Dubrovnik. Zadrani su u nedjelju u Dubrovniku bili vrlo uvjerljivi i slavili s 20 poena viška i valja očekivati sličan scenarij i u ovom dvoboju u KC Krešimir Ćosić.

Liga za prvaka, 11. kolo:
Zagreb Crobenz - Šibenik 18:30
Svjetlost Brod - Split CO 19:30
Cedevita - Cibona 20:00
Zadar - Dubrovnik 19:00 (srijeda).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!