Nogomet

Zadar traži prvu pobjedu

Mario Lešković • nedjelja, 17.05.2009.
Zadar traži prvu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Danas u Zaprešiću gostuje Zadar. To je momčad s kojom Inter ove sezone ima ugodna sjećanja i od kojih u oba dosadašnja ovosezonska susreta nisu poraženi. Isto se očekuje i danas jer je poznato da je Zadar momčad koja još ove sezone nije pobijedila na gostovanju...

Interu u pravi trenutak stiže pravi gost. Nakon visoke pobjede u prošlom kolu protiv Croatije iz Sesveta, Inter danas čeka susret u kojem bi eventualnom pobjedom osigurali prvoligaški status i za iduću sezonu, tj. potvrdili 10. mjesto i mirnu završnicu prvenstva.

Napadači su malo smanjili pritisak na sebe zahvaljujući postignutih tri pogotka protiv momčadi iz Sesveta, a napokon je pogotke postigao i Dodo kojeg se dugo trpilo da bi donio Interu bodove. Sada mu je samopouzdanje sigurno poraslo i protiv Zadra se očekuje nastavak njegove golgeterske serije.

Što se tiče ostatka momčadi, od ozljeda se još uvijek nisu stigli oporaviti Batarelo i Cavrić, a od prije i Jančetić, tako da će opet svoje mjesto u sastavu pronaći Ceraj, Buden i Jonjić, pa iako će navedeni igrači sigurno nedostajati, zamjene su dovoljno kvalitetne kako momčad ne bi patila na rezultatskom planu.

Nitko u Interovoj momčadi ne pauzira zbog kartona, tako da svi koji su zdravi imaju pravo nastupa, a o njihovom zalaganju na treningu ovisi da li su se možda nametnuli treneru Perkoviću za koju minutu ili više na travnjaku.

Perković taktiku neće podrediti zadarskim napadačima, nego će se braniti zonom što prakticiraju otkad je on trener u Zaprešiću, a očekuje i brzi protok lopte kako bi se napadači našli u što više prigoda za postizanje pogotka jer je poznato da Inter na proljeće teško postiže pogotke.

U dva odigrana ovosezonska susreta, Inter je pobijedio Zadar u Zaprešiću rezultatom 3:1, a u Zadru su remizirali 1:1. Ali od tada u Zaprešiću ne stanuju Bule, Kukec, Sivonjić, tako da te odnose snaga treba uzeti s rezervom uoči današnjeg susreta.

Iako se u Zaprešiću mogu nadati minimalno bodu budući da Zadar je još bez pobjede u ovoj sezoni na gostovanjima.

Zadar će danas u Zaprešiću tražiti prvu ovosezonsku pobjedu na gostovanjima. Treneri koji su dosad vodili Zadar u ovoj sezoni morati će nakon završetka sezone dati odgovor zašto Zadar prvu pobjedu mora tražiti tek u 31. kolu.

Iako je za današnji dvoboj od napadača potpuno spreman samo Mitrović, svoje mjesto u napadu pronaći će i Terkeš, koji je prije igrao i u Interu te će mu ovaj susret biti motivacija da bi pokazao kako je zaslužio i veću minutažu dok je stanovao u "žutoj" svlačionici.

Trener Zadra Zebić taktiku će bazirati na gustom veznom redu jer je poznato da Inter je najjači u vezi, a očekuje da će samo tri obrambena igrača biti dovoljna kako bi se zaustavili Interovi napadači Bosec i Dodo.

Od ostalih igrača, iz veznog reda se najviše očekuje od Župana i Ljubičića, koji često postižu pogotke i time bi trebali malo olakšati posao Zadrovim napadačima.

Ukoliko ne uspiju danas doći do pobjede u Zaprešiću, Zadru ostaje još samo posljednje kolo kada gostuju u Kranjčevićevoj kod Zagreba. Sigurni smo da ne žele unatoč vjerojatnom ostanku na prvoligaškoj pozornici postati vlasnici ovog raritetnog rekorda i sigurno će dati sve od sebe kako bi u ova dva susreta osjetili miris pobjede izvan svog terena u Stanovima.

T-Com 1. HNL, 31. kolo, 16:30h:

Inter: Delač, Ceraj, Golem, Buden, Budimir, Grgurović, Jonjić, Yankep, T. Šarić, Dodo, Bosec

Zadar: Vuković, Puljić, Milin, Skočibušić, Batur, Ljubičić, Surać, Jozinović, Župan, Mitrović, Terkeš

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Osijek1:2Rijeka
Cibalia2:1Varaždin
Inter-Zaprešić2:2Zadar
Zagreb0:0Sesvete
Hajduk2:0Šibenik
Dinamo2:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!