Nogomet

Bišćan: "A sada - Europa!"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 17.05.2009.
Bišćan: "A sada - Europa!"
Foto: Davor Sajko

Iako je pravo slavlje bilo na programu nakon utakmice, igrači Dinama već su po izlasku terena bilo vrlo sretni novim naslovom, a kapetan Igor Bišćan najavio je novi pohod na Europu...

Gosti iz Koprivnice došli su u Maksimir na slavlje Dinama koje će Mato Jajalo dugo pamtiti: "Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i pružili dobar otpor. Atmosfera je bila zaista sjajna, ne igra se svaki dan pred toliko navijača. Nadam se da ću još koji puta doći ovako na feštu Dinama", rekao je uz smiješak igrač Slavena.

Napromašivao se Mandžukić u prvom dijelu da bi na otvaranju drugog zabio pogodak koji je riješio utakmicu: "Osvojili smo naslov. Morali smo danas pobijediti i to smo ostvarili, presretni smo." Opuštanja - nema: "Nema ipak prevelikog opuštanja, imamo još utakmica do kraja sezone i moramo i dalje pobjeđivati. Moramo odraditi i kup utakmicu koja nam je jako bitna, imamo veliku prednost i ako budemo ozbiljni nećemo ni to propustiti."

Sigurno mu nije bilo ugodno na odmoru nakon brojnih promašaja: "Nije da sam bio lud, već mi je bilo krivo jer sam imao dosta šansi. Izgleda da me sputala prevelika želja za golom, dogodi se." Mandžukić dijeli mjesto vodećeg strijelca, no to mu nije bitno: "Ne razmišljam uopće o naslovu najboljeg strijelca. Pitali su me u svlačionici zašto nisam uzeo loptu kod penala, ali rekao sam da nisam ni do sada pucao, pa nisam ni danas. To mi nije nikakav prioritet."

Atmosfera je zaista bila posebna: "Predivno je bilo večeras, hvala svima koji su došli. Da je svaki vikend ovako... Bilo je prelijepo, prava proslava koju ću pamtiti cijeli život."

Mladi Ivan Kelava dobio je priliku stati na vrata u utakmici koja je donijela naslov: " Navikao sam stati na gol nakon crvenih kartona, tako da nije neki problem, a i imam određenog iskustva. Četvrti naslov u nizu je tu i svi smo presretni. Ovaj ima i posebnu draž jer je bilo neizvjesno prvenstvo. Pred nama je još i uzvratna utakmica Kupa u kojoj nam preostaje potvrditi potpunu dominaciju i uzeti treću dvostruku krunu zaredom."

Atmosfera?: "Kad su naši navijači uz nas kao danas nitko nam ne može stati na kraj." Lovren: "Svi smo presretni zbog naslova koji smo potpuno zasluženo osvojili. Atmosfera je danas bila fenomenalna, no sezona nikako nije gotova. Nema opuštanja, pred nama su dvije utakmice u Splitu u kojima idemo po nove pobjede.

Tomislav Butina bio je također sretan zbog naslova: "Normalno da smo sretni zbog naslova, zbog toga se igra nogomet. Vidite i sami kako je narod sretan kada se ovako nešto osvoji. Lijep kraj sezone, smatramo da smo to i zaslužili. Molim Boga da dođemo na tu kvalitetu igre da možemo svaku utakmicu, ili barem puno češće, privući ovakav broj gledatelja na tribine." Planira li golman Dinama još koju sezonu odraditi u Maksimiru?: "Što se mene tiče, planiram ostati u klubu još dugo, ali to ne ovisi samo o meni."

Kapetan momčadi Igor Bišćan smatra kako je momčad zaslužila ovaj naslov: "Sretni smo što smo to riješili prije utakmice u Splitu. Cijelu godinu smo se borili, trudili i radili i ovo nam dolazi kao zaslužena nagrada, kao i našim navijačima. Prvo mjesto i osvajanje novog naslova donosi nam još jedan pokušaj da uđemo u Ligu prvaka, ili u Europsku ligu." Šteta što tribine češće nisu ovako ispunjene: "Atmosfera je bila zaista sjajna, što za utakmicu ne možemo reći. Nismo igrali kako smo priželjkivali, nismo uspjeli ući u ritam i rano slomiti suparnika. Bilo je i dosta nervoze, no na kraju smo zadovoljni jer smo slavili."

Još je ostala uzvratna utakmica finala Kupa: "U Kupu imamo savršen rezultat, sada je sve na nama. Ukoliko budemo pravi, to nećemo prokockati. Ako se pak opustimo, mogli bismo se dovesti u probleme, a onda bi bacili ljagu na cijelu sezonu ako bi to napravili", završio je kapetan.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Osijek1:2Rijeka
Cibalia2:1Varaždin
Inter-Zaprešić2:2Zadar
Zagreb0:0Sesvete
Hajduk2:0Šibenik
Dinamo2:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!