Nogomet

Mladost u prvom planu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.05.2009.
Mladost u prvom planu
Foto: Borna Čavrag

Kranjčevićeva će po posljednji puta ove sezone biti poprište HNL dvoboja. Na teren će izaći domaći Pjesnici, a kao gosti nogometaši Zadra, jedanaestoplasiranog kluba prvenstva koji se već riješio dvojbe oko ostanka u najelitnijem rangu. Kako niti "bijeli" nemaju imperativ vezan za poziciju koja bi sa sobom donijela nešto konkretno, obje će momčadi zaigrati u nešto izmijenjenom sastavu, dok će u prvom planu biti igrači koji predstavljaju budućnost...

Nogometaše Zagreba, nakon velike pobjede na Maksimiru, u današnjem, posljednjem kolu očekuje susret sa Zadrom, momčadi koju u dva dosadašnja susreta nisu uspjeli svladati. U prvome su ovosezonskom susretu na terenu u Ulici pjesnika ove dvije momčadi odigrale bez pogodaka, dok su u gostima "bijeli" vodili, no na kraju i izgubili sva tri boda (1:2). U konkurenciji za današnji sastav nema kartoniranog Matea Pavlovića, Jugovića iza kojeg je hernioplastika (operacija kile), te Jurendića i Džolana koji će sa statusom oporavljenika okončati sezonu.

Osim "požutjelog" Pavlovića, u odnosu na prethodni susret, u početnom sastavu neće biti Mikulića i Krstanovića koji će zauzeti mjesto na klupi, a njihove će pozicije popuniti Pejić, Oršulić i Abdurahimi. "Moguće je da bude sitnih promjena u prvoj postavi, primijetili ste Oršulića u zadnjoj liniji i Abdurahimija u napadu, to su neki planovi, neka moja razmišljanja za iduću sezonu. To ne znači da nama današnja utakmica nije bitna, želimo pobjedu i jedino ćemo tako razmišljati od prve minute. Moramo nakon Dinama ostaviti dobar dojam, dojam da bodove možemo osvajati u kontinuitetu."

Zadrani su još protiv Croatije iz Sesveta najavili kako će do kraja sezone priliku dati igračima iz juniorskog kadra. To, kao i činjenicu da se njegova momčad ne bori za poziciju koja vodi u Europu, Luka Pavlović ne vidi kao mogući razlog za opuštanje i podcjenjivanje suparnika. "Nikada ne vodim brigu o momčadi protiv koje igramo, ovo mi je prva informacija da će zaigrati s juniorima. Na to mogu samo reći kako mi s juniorima igramo cijele sezone. Zadar cijenim, dobra su momčad, čak bih rekao da ne zaslužuju tako nisku poziciju poput ove na kojoj se nalaze, a nastup juniora koji će se sigurno željeti nametnuti može nam biti samo otežavajuća okolnost."

Krajnji cilj Pjesnika ove je sezone bio četvrto mjesto i izlazak u Europu, u današnjem im dvoboju preostaje tek borba za poziciju više od trenutne. "Neću spominjati tu petu poziciju, na kojoj bi mogli završiti sezonu ako nam se poklope neki rezultati, kao današnji imperativ, glavni nam je zadatak pobjeda, a meni da isprobam neka imena i pozicije koje nam mogu biti zanimljive za iduću sezonu. Ove smo bili momčad u sazrijevanju i nadam se da nas očekuje svjetla budućnost i da će se ovi igrači pokazati spremnima za jedan pravi nogomet."

I dok "bijelima" ostaje mogućnost da pobjedom sezonu završe na petom mjestu, Zadrani će u Zagrebu biti lišeni apsolutno bilo kakvih imperativa. Ono najvažnije, ostanak u 1. HNL, osigurali su i prije posljednjeg dvoboja sezone pa će protiv Zagreba priliku dobiti neki novi klinci. Sportski direktor gostujućeg sastava, Josip Bajlo, najavljuje postavu s više od nekoliko juniora.

"U Kranjčevićevoj očekujemo tešku utakmicu iako nam bodovi neće ništa značiti. Stručni će stožer, kao i u susretu s Croatijom priliku dati nekim našim mladim igračima. Na put u Zagreb s nama putuju veznjak Jure Jerbić i napadač Anđelo Srzentić, koji bi trebali dobiti priliku da kao kadeti Franko Bilaver i Luka Begonja prošlog vikenda pokažu svoj potencijal. Njih su dvojica u prošlom kolu bili možda i najsvjetlije karike u ne baš kvalitetnom izdanju naše momčadi."

T-Com I. HNL, 33. kolo: Zagreb - Zadar 16:30

Zagreb: Škorić - Celjak, Oršulić, Ivanković, Pejić - Mujdža, Šovšić, Parlov, Špičić - Vugrinec, Abdurahimi

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

33. kolo

Osijek1:2Slaven Belupo
Cibalia2:1Šibenik
Inter-Zaprešić3:0Rijeka
Sesvete2:1Varaždin
Zagreb3:1Zadar
Hajduk2:2Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!