Košarka

Kome meč lopta?

Branimir Korać • utorak, 02.06.2009.
Kome meč lopta?
Foto: Davor Sajko

Cibona ili Zadar, tko će doći do prve meč lopte za osvajanje naslova prvaka u sezoni 08/09. Svatko u treću utakmicu ulazi sa svojim adutima, svatko polaže nade u određeni segment koji mu može donijeti prevagu i svatko je u pravu...

Treća utakmica finala PH za košarkaše nekog će izbaciti u status favorita za osvajanje naslova. Cibona je ta koja brani prednost domaćeg parketa, ali Zadrani se ne predaju. U prošloj utakmici bili su dominantni i Sagadin kao i igraču najavljuje pobjedu u Zagrebu, a zatim veliko slavlje i obranu naslova u Zadru.

Trener Cibone Velimir Perasović i dalje je u problemima. Nikša Prkačin nije trenirao i njegov nastup je pod velikim znakom pitanja. Ukoliko "Prka" i bude sposoban za igru, zasigurno je kako neće imati veliku minutažu, tek onoliku da malo odmori Homana i Andrića pod obručima.

Vezane vijesti

Drugi problem za Perasovića je Vedran Vukušić čija leđa nisu u nimalo boljem stanju i Vukušić će, sada je gotovo sigurno, propustiti sve utakmice do kraja sezone. U jednom trenutku činilo se kako bi mogao biti osposobljen za treću ili četvrtu utakmicu, ali ništa od toga.

Ponavlja se dakle zadarska priča u pripremi utakmice. Perasović priprema momčad kao da Prkačin neće nastupiti što ponovno otvara prostor za minutažu ponajviše Homanu i Andriću, ali i značajno mu smanjuje rotaciju igrača.

Ukoliko žele doći do pobjede, igrači Cibone moraju se probuditi. U Zadru se na parketu pojavio Alan Anderson, nešto su pokušavali Homan i Rozić, no ostali su odigrali vrlo loše i ukoliko se ne pridodaju ovom triu, Cibona do pobjede neće doći. Zatvaranje skoka i koncentracija morat će biti na visokoj razini, posebice se to odnosi na čiste situacije i realizaciju zicera gdje su Cibosi bili prekomotni i olako propuštali ubaciti lagane poene.

Kako Perasović muku muči s kadrom, niti Zmagi Sagadinu nije sve savršeno. Damir Rančić dobio je upalu uha i do posljednjeg trenutka neće se znati hoće li moći nastupiti.

Ne treba spominjati u kako važnog igrača se Rančić u Sagadinovoj koncepciji pretvorio, nakon nekoliko godina stagniranja i lošijih igara, uhvatio je onu "splitsku formu" koja ga je i lansirala u orbitu kao jednog od naših najperspektivnijih šutera. U drugom dijelu sezonu namjestio je ruku i izuzetno je opasan na šutu za tri poena.

Sagadinu bi jako dobro došlo buđenje Hrvoja Perića. Dubrovčanin već neko vrijeme ne igra dobro, njegova raznovrsnost i kvaliteta svima su jako dobro poznati i s njim bi slovenski stručnjak dobio jako puno.

Dok Perić muku muči s formom, forma Roka Stipčevića je u porastu i to je dobra vijest za Sagadina. Svakako tu je plus i sjajna forma Tome Ružića koji je bio ključni igrač Zadra u prošlom susretu, a ukoliko Cibonina rotacija pod koševima bude smanjena u Zagreba, mogao bi biti veliki problem i u Zagrebu.

U svakom slučaju, ulozi u ovoj utakmici su veliki i netko će doći do prilične psihološke prednosti. Ukoliko Zadrani slave, ta prednost će biti još i veća jer ih očekuje četvrta utakmica u Višnjiku gdje ih je Cibona u dosadašnjih četiri susreta uspjela svladati samo jednom i to u polufinalu Kupa. No Cibona u Zagrebu ipak igra najbolje, na svom terenu je uvijek favorit i u ovu utakmicu tako će i ući.

Finale PH, treća utakmica:
Cibona - Zadar 18:00 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!