Košarka

Njemačka manje griješila

Branimir Korać, Igor Maračić • utorak, 08.09.2009.
Njemačka manje griješila
Foto: EPA

Utakmica koja nije bila lijepa za gledanje, puno pogrešaka, nerazumnih promašaja, ali u takvoj igri bolje se snašla Njemačka i svladala neočekivano Rusiju 76:73. Ovom pobjedom Njemačka je napravila dobar posao u borbi za drugi krug...

Iako slove kao jedna od najslabijih momčadi turnira, Nijemci su željeli dokazati suprotno i pokazati da to nisu. Današnjom pobjedom protiv Rusije to im je donekle i uspjelo, ali donekle, jer su jedva izvukli živu glavu u finišu utakmice, te pobijedili sa samo jednom dobivenom četvrtinom.

Prošlogodišnji prvaci su tako nakon pobjede protiv Litve doživjeli poraz, dok se Njemačkoj vratilo za dobru igru, ali i poraz, protiv Francuza. Statistički su momčadi bile poprilično izjednačene, jedino što gubitnici mogu žaliti za brojnim promašenim slobodnim bacanjima, njih čak 21.

Vezane vijesti

Odličnu partiju u sastavu pobjednika odigrao je Jan Jagla (19 koševa, 11 skokova, dvije blokade), a 13 poena dodao je Schaffartzik. Kod Rusa je najbolji, sa 12 poena i šest uhvaćenih lopti bio McCarty, a još trojica igrača došli su do dvoznamenkastog broja koševa (Bikov, Monja i Ponkrašov).

Debakl sa slobodnim bacanjima opisao je i glavni trener Rusa, David Blatt: "Neki put je to zarazno. Promaši jedan, pa promaše i drugi".

Najbolji igrač Nijemaca zaradio je isključujuću osobnu dvije minute prije kraja: "Naravno da je teško sjediti na klupi u ovakvoj utakmici, ali mi imamo odlične igrače. Cijelo ljeto igramo super svi skupa, kao kolektiv".

Eurobasket, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka76:73Rusija
Latvija51:60Francuska
1Francuska 30+19
2Rusija 12+5
3Njemačka 12-8
4Latvija 12-16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!