Košarka

Makedonci u trileru do pobjede

Branimir Korać, Vedran Babić • utorak, 08.09.2009.
Makedonci u trileru do pobjede
Foto: EPA

Makedonija se oporavila od teškog poraza protiv Grčke i upisala vrijednu pobjedu u drugom kolu skupine A. U infarktnoj završnici punoj obostranih pogrešaka svladali su Izrael 82:79 i tako Izraelce vjerojatno ostavili bez drugog kruga Eurobasketa...

U izjednačenoj utakmici dvaju očigledno podjednakih reprezentacija, Makedonija je slavila s 82:79. Izraelcima nije pomogla niti nadahnuta partija Tala Bursteina, koji je ubacio 25 koševa, pa su upisali i drugi poraz na Eurobasketu.

Makedonci su vodili gotovo cijelu utakmicu pa je njihova pobjeda sasvim zaslužena. Izraelci su doduše vodili poslije prvih deset minuta (19:17), no Makedonija je u nastavku serijom 14:4 povela 37:30. Izabranici Jovice Arsića imali su inicijativu i kroz treću četvrtinu, u kojoj je njihova najveća prednost iznosila upravo tih sedam koševa iz prvog dijela.

Vezane vijesti

Početkom posljednje četvrtine Halperin smanjuje na 60:57, no tricama Gečevskog i Stojanovskog Makedonija se ponovno odlijepila na sigurniju distancu. Predvođeni trojcem Burstein - Halperin - Eliyahu, Izrael je na dvije i pol minute do kraja smanjio na svega 74:72, a košem Limonada 35 sekundi do kraja i na 77:76.

U dramatičnoj završnici trijumfirali su Makedonci, a najveće zasluge pripadaju Peri Antiću i Darku Sokolovu, koji su pogodili zajedno ukupno pet od osam slobodnih bacanja, dovoljno za prvu pobjedu koja bi im mogla otvoriti vrata drugog kruga. Da se to dogodi, sutra bi Izrael trebao izgubiti od Grčke.

Upravo je spomenuti Antić bio najefikasniji Makedonac s 19 koševa i šest skokova, a 15 je ubacio igrač Reala, Amerikanac Jeremiah Massey. Njih dvojica bili su jedini dvoznamenkasti kod pobjednika, dok je osim Bursteinovih 25 kod Izraela Halperin ubacio 20, a Eliyahu 12 koševa uz šest skokova i četiri asistencije.

Eurobasket, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Izrael79:82Sjeverna Makedonija
Grčka76:68Hrvatska
1Grčka 30+66
2Hrvatska 21+9
3Sjeverna Makedonija 12-39
4Izrael 03-36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!