Košarka

Francuzi u drugi krug

Igor Maračić • utorak, 08.09.2009.
Francuzi u drugi krug
Foto: EPA

Drugi susret B grupe iznjedrio je i prvu momčad iz te skupine koja sigurno nastavlja natjecanje. Francuska je, vođena Parkerom, unatoč katastrofalnoj drugoj četvrtini svladala momčad Latvije...

Dan nakon što je postigao 11 posljednjih koševa svoje ekipe u ječerašnjoj utakmici, danas je Tony Parker napravio gotovo identičan pothvat, samo s jednim košem manje. Utakmicu je završio sa 23 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sunarodnjak mu Traore imao je 12 koševa, a Batum osam skokova. Ipak, za Francuze nije sve išlo tako glatko, a drugu četvrtinu završili su sa samo 2 koša.

Vezane vijesti

Za Latvijce je skromnih šest koševa, ali ogromnih 20 skokova imao Biedrins, a 18 koševa i sedam skokova Kambala.

Francuski trener Collet itekako je svjestan kako njegova ekipa jedno vrijeme nije igrala dobro: "Spasila nas je obrana. Kasnije smo pogodili nekoliko otvorenih šuteva, nakon čega je Tony Parker pokazao zašto je on Tony Parker".

Još jedan NBA igrač, uz dužno poštovanje, malo manje zvučnog imena, Warrior Biedrins teško objašnjava povratak Francuza u utakmicu: "Ne znam, jednostavno su počeli pogađati šuteve. Više smo se koncentrirali na polaganja i ulaske, oni su to iskoristili i vratili se".

Eurobasket, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka76:73Rusija
Latvija51:60Francuska
1Francuska 30+19
2Rusija 12+5
3Njemačka 12-8
4Latvija 12-16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!