Košarka

Slovenija s više energije

Branko Barić • utorak, 08.09.2009.
Slovenija s više energije
Foto: EPA

Dvije neporažene reprezentacije skupine C susrele su se u drugom kolu. Srbija nakon pobjede nad Španjolskom nije imala snage za novu pobjedu i Slovenija je u furioznoj predstavi odnijela pobjedu 80:69...

Reprezentacija Srbije nije uspjela ponoviti jučerašnju savršenu predstavu, a raspoloženi Slovenci znali su to kazniti. Izabranici Jure Zdovca, kao i protiv Britanije, otvorili su utakmicu odlično, no ovog puta nisu dozvolili da se utakmica zakomplicira. Do druge pobjede na turniru Slovence je predvodio Boštjan Nachbar.

Slovenci su odlično krenuli i već na startu stvorili prednost od deset pogodaka razlike (13:3). Srbi su se tijekom prve četvrtine uspjeli malo konsolidirati i na kratko se vratiti na minus tri, no na prvi interval ipak su otišli s minus sedam (22:15). Istim tempom igrala se i druga dionica, u kojoj je sjajna slovenska obrana uspjela potpuno iskontrolirati srpske napadačke akcije. Deset razlike s kraja poluvremena (39:29) u nastavku se još povećavalo, a očajnička nastojanja igrača Dušana Ivkovića da u posljednjim minutama nešto preokrenu nisu ozbiljnije poremetila odlične Slovence. Konačnih 80:69 najbolje oslikava realni odnos snaga na parketu.

Vezane vijesti

Boštjan Nachbar predvodio je Slovence sa 17 poena i devet skokova, dok su Lakovič i Dragič dodali po 14. Koliko su Srbi danas neraspoloženi bili najbolje svjedoči činjenica da su nakon 40 minuta imali samo jednog dvoznamenkastog igrača, a to je bio Teodosić s 14 poena i šest asistencija.

"Ovo je velik rezultat za nas s kojim smo osigurali prolaz u drugi krug. Ubacivali smo svoje šuteve, a mislim da je i obrana obavila jako dobar posao. Natjerali smo se da se jako namuče za svaki svoj napad", tvrdi najbolji igrač susreta, Boštjan Nachbar.

Uz pobjedu, velika stvar za slovensku reprezentaciju je i povratak Matjaža Smodiša, koji je u igru ušao sredinom treće četvrtine i do kraja zabio četiri poena, a to je potvrdio i Nachbar: "On je zaista velik igrač i naš vođa na parketu i zaista smo sretni što se vratio."

Dušan Ivković nije imao primjedbe na slovensku pobjedu: "Mislim da su jednostavno bili bolji i definitivno su zaslužili pobjedu. Nakon odlične jučerašnje utakmice danas smo potpuno izgubili ritam i Slovenija je bolje kontrolirala igru."

Eurobasket, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija80:69Srbija
Španjolska84:76Velika Britanija
1Slovenija 21+18
2Srbija 21+16
3Španjolska 21+5
4Velika Britanija 03-39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!