Košarka

"Hrvatska ima bolju momčad"

Goran Markuš • petak, 11.09.2009.
"Hrvatska ima bolju momčad"
Foto: EPA

Čak se i izbornik ruske reprezentacije, David Blatt složio da Hrvatska ima bolju momčad, no isto tako misli da je Rusija danas pokazala malo više i potpuno zasluženo odnijela pobjedu...

"Očito je da je ovo bio okršaj obrana, a naša se danas pokazala nešto čvršćom i to je presudilo", započeo je izbornik ruske reprezentacije, David Blatt koji odmah nastavlja: "Moramo biti realni i priznati da Hrvatska ima bolju reprezentaciju, no isto tako mi smo ti koji su danas izgledali kompaktnije i bolje."

Blatt je već nakon nekoliko minuta bio svjestan da će šut ponovno biti boljka njegove momčadi stoga je odabir strategije bio lagan: "Ponovno smo se mučili sa šutom stoga smo odmah krenuli sa prolazima i polaganjima. Računica nam je bila vrlo jednostavna - što smo bliže košu lakše ćemo poentirati."

Sa velikom pobjedom ponosan je standardni ruski reprezentativac, Sergey Monya: "Nismo mogli kalkulirati i u utakmicu smo ušli na sve ili ništa. Obje momčadi odradile su fantastičan posao u obrani i odmah je bilo jasno da će jedna ili dvije lopte presuditi. Na sreću, presudne lopte otišle su nama u korist."

Nažalost, sa Rusima se morao složiti i naš Nikola Vujčić : "Obje su momčadi igrale sa vrlo čvrstim obranama, a nekoliko za nas uistinu neuobičajenih promašaja stajali su nas utakmice. Svakako treba spomenuti i da su oni ipak snažnija i općenito fizički puno spremnija momčad koja nas je vrlo rano umorila što je zasigurno pridonijelo slabijem učinku u presudnim trenucima."

Za kraj kratak komentar dao je i izbornik hrvatske reprezentacije, Jasmin Repeša: "Kad protivniku ubaciš svega 59 poena jako je teško doći do pobjede."

Eurobasket, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska59:62Rusija
Njemačka76:84Grčka
Francuska83:57Sjeverna Makedonija
1Francuska (+4)30+46
2Rusija (+2)30+10
3Grčka (+4)12+43
4Hrvatska (+3)12-17
5Sjeverna Makedonija (+2)12-59
6Njemačka (+3)03-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!