Rukomet

"Bitno je da svi daju maksimum"

Ivor Krapac • srijeda, 07.10.2009.
"Bitno je da svi daju maksimum"
Foto: Kristijan Komarica

Senjanin Maglajlija bio je prilično zadovoljan izdanjem svoje momčadi na putu do pobjede nad Alingsasom u drugom kolu Lige prvaka. Trener zagrebačkog Croatia osiguranja istaknuo je da se hrvatski prvaci dižu, a dakako, bio je sretan i zbog rezultata, utakmice odrađene bez većih poteškoća...

Kada u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju slaviš s devet pogodaka prednosti, a pritom glavni aduti dobiju i dosta prilike za predah u drugom dijelu utakmice, normalno je da nema mjesta nezadovoljstvu. Senjanin Maglajlija je nakon 30:21 protiv gostiju iz Švedske u prvi plan gurnuo pozitivne stvari.

"Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Mi se još tražimo u obrambenom i napadačkom sustavu, više smo fokusirani na naš rad, sretan sam što smo kvalitetno odradili 3-2-1 obranu, mislim da smo na dobrom tragu da ubuduće riješimo i greške kojih je danas bilo. Danas smo bili dovoljno dobri da kvalitetnu razinu igre održimo što duže", kazao je šef struke Zagrebaša.

"Lopta je u napadu išla odlično, brzo", nastavio je Maglajlija: "Pratili smo njihove utakmice, pokazali su se u pravom svjetlu, dodatno su nas motivirali i natjerali nas na još više koncentracije. Ovakvog protivnika ne možeš dobiti 'na pola gasa', i oni su zaslužni što smo odigrali kvalitetnu utakmicu."

U drugom poluvremenu su veliku minutažu dobili igrači iz drugog plana, na čelu s vanjskom linijom Kopljar - Josip Valčić - Gojun, a trener je bio zadovoljan i učinkom druge postave, pogotovo u obrani: "Utakmica je imala takav tijek da smo mogli koristiti sve igrače, bitno je da svi koji uđu budu unutra glavom, daju svoj maksimum, zadovoljan sam što smo mogli odmoriti prvu postavu. Nova je sezona i klupski i reprezentativno, mladi se žele pokazati, bilo je tu i grešaka, no oni se trebaju nametnuti prvenstveno kroz obranu, dok u napadu imamo sustav kojeg se pridržavamo."

Kiro Lazarov, koji je s osam golova bio prvi strijelac CO-a, kazao je da Alingsas nije bezazlen suparnik. Sjajni Makedonac vidi ih kao bolju momčad od Fyllingena, kojeg su Zagrebaši svladali u prvom kolu: "Uoči ove utakmice uložili smo puno više pažnje i bolje se pripremili, odigrali smo možda ne kvalitetnije, ali puno borbenije nego u Norveškoj. Bitno je da motivacijski iz utakmice u utakmicu budemo što bolji, to je važnije od forme."

Gosti su priznali da u Zagrebu nisu mogli više, CO je za njih jednostavno prejak. Kristian Bliznac, koji vuče korijene s ovih prostora i pred novinarima je govorio na ne baš tečnom hrvatskom, kazao je da postoji razlika u klasi: "Golman im je bio super, imaju igrače koji igraju u reprezentaciji Hrvatske, dok smo mi samo s dva prava profesionalca, a ostali uz rukomet rade i nešto drugo." U prijevodu, Alingsas je teško mogao bolje.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb30:21Alingsas HK
HSV Hamburg26:32Atletico de Madrid
FCK Handbold35:21Fyllingen Handball
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!