Ostali sportovi

"Bolje pad na SP-u nego u SK-u"

Maja Giljanović • utorak, 13.10.2009.
"Bolje pad na SP-u nego u SK-u"
Foto: EPA

(Iz Londona za Sportnet.hr Maja Giljanović) Hrvatski reprezentativac Tomislav Marković nije na Svjetskom prvenstvu u Londonu ponovio sjajnu vježbu koja mu je prije dva tjedna donijela pobjedu na Svjetskom kupu u Dohi...

Tomislav Marković je prije dva tjedna u Dohi peti put u petom nastupu u 2009. izborio finale vježbe na tlu, a 24 sata kasnije je u finalu prvim mjestom skočio jednu poziciju i uoči posljednja dva Svjetska kupa - Osijek je jedan od njih (drugi je Stuttgart) - izbio na treće mjesto.

Uvertira u pustinji otvorila nam je apetit, ali u Londonu na SP-u 23-godišnjaku se prvi put dogodio pad: "Prvi sam put pao, ali bolje da mi se pad dogodio na Svjetskom prvenstvu nego na Svjetskom kupu", izjavio je Marković.

Što se dogodilo na zadnjoj dijagonali? "Jednostavno sam se izgubio. Ne vidiš pod, reflektori blješte, nisi siguran gdje se otvoriti. A i podloga je čudna. Ne možeš se ukopati, baca na sve strane, proizvodi kontravibracije dok ti vrtiš noge već u drugom smjeru.".

Nije izlika, ali bijeli parter uistinu predstavlja poprilično problema i najboljima. "Puno je padova, puno ozljeda, ozlijedio se primjerice i europski prvak i jedan od najvećih kandidata za naslov Hambüchen. Plavi parter, crveni, OK, ali bijeli, bijeli je problematičan".

"Dva duga koraka ili pad, sasvim je svejedno, sucima dovoljno da skinu dvije desetinke", zaključio je Osječanin koji nakon što su svoj posao odradile dvije podskupine zauzima 42. mjesto (13,800): "Moglo je možda biti i finale. 15,1 ili 15,2. U svakom slučaju da sam ponovio vježbu iz Dohe, izborio bih nastup među najboljih osam".

Dohu je osvojio s 15,275, a prije dva tjedna i u kvalifikacijama je osvojio gotovo bod više (14,650): "Što je tu je. Sljedeća ću četiri dana žestoko trenirati, cilj je ostati treći u Svjetskom kupu. Ostali su još Osijek i Stuttgart, najviše prijeti Satilov, obranim li treće mjesto, ulazim u prvu kategoriju i postajem potencijalni B kandidat".

Top 3 na parteru nakon dvije podskupine su Japanac Kohei Uchimura (15,775) ispred Rumunja Mariana Dragulescua na drugom (15,725) i Kineza Zou Kaija na trećem mjestu (15,675).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!