Košarka

Ukiću novi poraz

Branimir Korać • srijeda, 14.10.2009.
Ukiću novi poraz

Noćas odigrane utakmice predsezone NBA lige donijele su dosta uzbuđenja. Najviše ih je bilo u Chicagu gdje je Milwaukee tijesno poražen...

Boston je bez Garnetta, Piercea i Allena svladao Netse 91:88. U neizvjesnom susretu Netsi su bili najvećim dijelom u vodstvu, na poluvremenu imali plus 13, a visoku prednost držali su i uoči posljednjih 12 minuta. No Rajon Rondo odigrao je odlično u završnici i povukao Celticse u suradnji s Rasheedom Wallaceom do pobjede. Douglas-Roberts imao je priliku u završnici donijeti pobjedu Netsima, no napravio je faul u napadu, a Rondo je s linije slobodnih bacanja završio priču. Lee je pokušao tricom odvesti utakmicu u produžetak, no nije bio precizan. Rasheed Wallace ubacio je 20 poena uz devet skokova, Rajon Rondo 18 poena uz 13 asistencija i devet skokova, 18 poena dodao je i Glen Davis, a 13 skokova J.R. Giddens. Kod Netsa 21 poen ubacio je Courtney Lee, 19 Chris Douglas-Roberts, a 17 poena uz deset skokova Brook Lopez.

Flip Saunders prvi put je vodio jednu momčad protiv Detroit Pistonsa nakon što su ga Pistonsi otpustili. S Washington Wizardsima ih je svladao 101:98. "Uspomene su se vratile, ovdje sam proveo puno dobrog vremena i iako nismo ostvarili ono što smo možda željeli, bili smo uspješni", rekao je Saunders nakon susreta. Njegova nova momčad dobro je izgledala na terenu i predvođena Gilbertom Arenasom otišla do pobjede. Arenas je ubacio 24 poena uz pet asistencija, a Antawn Jamison dodao je 15 poena i 11 skokova. Kod Pistonsa Will Bynum ubacio je 23 poena, Richard Hamilton 14 poena uz pet asistencija, a Kwame Brown uhvatio je 11 skokova.

Vezane vijesti

76ersi su ostali stopostotni u pripremnom razdoblju svladavši New York Knickse 93:85. Pobjedu su ostvarili zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu u kojem su nadoknadili ono loše što su napravili u drugoj četvrtini u kojoj su ih Knicksi posve nadigrali i stvorili prednost. Thaddeus Young predvodio ih je s 26 poena i šest skokova, Elton Brand dodao je 20 poena i osam skokova, a Samuel Dalembert 12 skokova. Kod Knicksa Al Harrington ubacio je 18 poena, Wilson Chandler 16 poena uz osam skokova, a David Lee dodao je 12 skokova.

Chicago je bio bolji od Milwaukeeja 87:86 u susretu u kojem je Milwaukee imao nekoliko prilika za pobjedu u završnici. Prvo je Ilyasova promašio tricu, zatim je Mbah a Moute promašio šut, priskočio je Gadzuric i nije prvi put pogodio no nakon još jednog skoka ponovno je promašio i Bullsi su slavili.

Roko Leni Ukić igrao je 15 minuta i ubacio tri poena. Dvicu je pogodio iz kontre na dodavanje Jenningsa, a tome je dodao i jedno slobodno bacanje. Hakim Warrick s 25 poena i šest skokova predvodio je Buckse14 poena dodao je Ersan Ilyasova, 11 Michael Redd, 10 poena i 12 asistencija Brandon Jennings, a deset skokova Dan Gadzuric. Kod poraženih 20 poena uz 16 skokova ubacio je Joakim Noah, a 15 poena uz deset skokova Teddy Gibson.

Neporaženi Orlando razbio je Hornetse 121:86 i ostavio ih bez ijedne pobjede. Cijelim tijekom susreta Magic je bio puno bolji i na kraju je visoko slavio. Ryan Anderson ubacio je 22 poena, 19 poena dodao je Mickael Pietrus, a 11 skokova Marcin Gortat. Kod Hornetsa 14 poena ubacio je David West, a 13 uz šest asistencija Chris Paul.

NBA predsezona:
New Jersey Nets - Boston Celtics 88:91
Detroit Pistons - Washington Wizards 98:101
New York Knicks - Philadelphia 76ers 85:93
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 87:86
New Orleans Hornets - Orlando Magic 86:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!