Rukomet

Zagrebaši kod europskih prvaka

Ivor Krapac • subota, 07.11.2009.
Zagrebaši kod europskih prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Nakon poraza u Hamburgu sredinom listopada, rukometaši Croatia osiguranja u subotu će biti pred još jačim izazovom u skupini C Lige prvaka. Zagrebaši će se okušati na gostovanju kod vlasnika europske titule u posljednje dvije sezone, španjolskog Ciudad Reala...

Momčad Senjanina Maglajlije i Mirka Bašića već je okusila sudar s jednim od dva glavna favorita skupine, protiv HSV Hamburga dogodio se pad u drugom poluvremenu i poraz s visokih devet razlike (35:26), a nakon prikazanog u toj utakmici, gostovanje kod još kvalitetnijeg suparnika ne izgleda kao dobra vijest. Nikome nije lako gostovati u Realovoj Quijote Areni, no s obzirom na zauzetost zagrebačke Arene, nije se moglo izbjeći da se to dogodi već sada, nekoliko tjedana nakon Hamburga.

Zagrebaši će u Ciudad Realu zaigrati bez ozlijeđenih Ljube Vukića i Josipa Valčića, dok će svi ostali, ne bude li problema neposredno prije susreta, biti spremni za gostujući izazov. Od dva izostanka, trenerskom dvojcu će teže pasti ono Vukićevo, ne toliko zbog napada u kojem se može osloniti na Manuela Štrleka, koliko zbog obrane i Vukićeve uloge na halfu u Zagrebovih 3-2-1. Protiv europskih prvaka nije dobro biti bez svih najjačih snaga, no kako je riječ o utakmici u kojoj je CO ionako autsajder, važnije je da svi budu zdravi i spremni za nastavak natjecanja.

Hoće li Maglajlija i Bašić moći ponuditi nešto novo, drugačije nego u Hamburgu? U napadu nema puno prostora za eksperimente, Balić, Lazarov i Tonči Valčić na vanjskim pozicijama, Džomba i Štrlek na krilima i Frank Loke na crti ponovno će imati glavne uloge, Džomba s posebnim motivom igranja u dvorani i kod momčadi čiji je bio član tri godine, a za vjerovati je da će se, prema potrebi, ponovno više miksati u obrani. Utakmica u kojoj je sav teret na leđima domaćina izgleda kao dobra prilika za dodatno "tesanje" Zagrebovih 6-0 s visokima Gojunom i Kopljarom, koji su i dosad većinu minuta imali u obrambenoj fazi.

Ne dopustiti da utakmica prerano isklizne iz ruku - osim toga, Zagrebaši u Ciudad Realu neće imati drugih rezultatskih imperativa. Na terenu momčadi koja je vlasnik tri od četiri posljednja europska nastupa i koja dosad u sezoni nije ispustila niti jedan jedini bod, uz devet pobjeda u prvenstvu i tri u Ligi prvaka, uključujući i 32:26 u Hamburgu, teško je očekivati nešto više, bit će dobra vijest ukoliko razdoblje dobre igre potraje duže nego kod HSV-a.

Za razliku od trenerskog dvojca na klupi hrvatskih prvaka, koji se van početne šestorke ne može osloniti na niz jednako kvalitetnih i iskusnih igrača, Realov trener Talant Dušebajev ima i taj luksuz. Nekadašnji španjolski reprezentativac i ponajbolji rukometaš svijeta računa na jake domaće i strane adute, među kojima je i naš Petar Metličić, ove sezone s nešto većom ulogom nakon odlaska Islanđanina Olafura Stefanssona.

Pored jednog od najvažnijih hrvatskih reprezentativaca posljednjih godina, Dušebajev se može osloniti na kvalitetu i na svim ostalim pozicijama. Ciudad Real je stroj koji zasad melje sve koji mu se nađu na putu, a hoće li tom stroju Zagrebaši moći naći i neku grešku, vidjet ćemo s početkom u 18 sati.

Skupina C, četvrto kolo:
Ciudad Real - Croatia osiguranje 18 h, HTV 2

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fyllingen Handball26:28Alingsas HK
Atletico de Madrid32:27RK Zagreb
FCK Handbold27:34HSV Hamburg
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!