Nogomet

Keane: "Blatter i Platini sad su sretni"

Marin Vuković • četvrtak, 19.11.2009.
Keane: "Blatter i Platini sad su sretni"
Foto: EPA

Bez dlake na jeziku bio je napadač Tottenhama i irske reprezentacije Robbie Keane nakon velike nepravde koja će Ircima još dugo ostati u pamćenju. Ako je nekome poznat taj osjećaj, poznat je Hrvatima, koji i sami iza sebe imaju nekoliko šokantnih eliminacija, što zbog sudačkih, što zbog pogrešaka igrača. Njemačka 1996., Francuska 1998., Švicarska i Austrija 2008...

Veliko ogorčenje vlada u redovima irske reprezentacije, ogorčenje i nevjerica da se u modernom nogometu još uvijek događaju ovakvi sudački propusti. Video nadzor utakmica i dalje je za čelne ljude Fife i Uefe znanstvena fantastika, a sve dok je tako bit će i nepravde kakvoj smo svjedočili u susretu s Francuskom.

"Sad vjerojatno plješću i sretni su, Platini sigurno sjedi u svom uredu i telefonom razgovara s Blatterom. Tko zna, možda si šalju i SMS poruke, presretni rezultatom", bez kočnica je komentirao Robbie Keane nakon što je Henryjeva ruka probudila Irsku iz sna.

Keane se osvrnuo i na famozno određivanje nositelja, čim je Fifa shvatila da bi se u doigravanju mogle naći nogometne velesile. "I Njemačka je umalo završila u doigravanju, a kada u njemu imate dvije tako velike nacije nema šanse da će ždrijeb biti pošten", ogorčeno je prokomentirao.

Bez obzira na to jeste li skloni teorijama urote, uvođenjem pravila o nositeljima neposredno prije ždrijeba Fifa je napravila ogromnu uslugu velikim nogometnim silama. Portugal je uslugu iskoristio, Rusija doživjela debakl, a Francuska... njoj je trebala dodatna pomoć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2009. u 12:08
    je,sretni su i zbog henrya i zbog ronalda,a da rusi imaju neku takvu zvijezdu,ne sumnjam da bi i njih pogurali.a ovo sa nositeljima nema smisla
    Obrisan korisnik