Nogomet

Karačić: "Još nije gotovo"

Ivana Jurica • srijeda, 24.03.2010.
Karačić: "Još nije gotovo"
Foto: Martina Japundžić

Različito je bilo raspoloženje u taborima šibenskog i varaždinskog prvoligaša nakon prve polufinalne utakmice Kupa na Šubićevcu. Šibenčani su žalili za propuštenim prilikama svjesni da su mogli na uzvrat sa boljim rezultatom, dok su Varaždinci zadovoljni jer su ostvarili ono što su željeli. I jedni i drugi, pak, svoju priliku tražit će u uzvratu i naglašavaju kako pobjednik još nije odlučen.

Domaći trener Branko Karačić kaže kako unatoč neodlučenom rezultatu iz prvog susreta još ništa nije odlučeno: "Sigurno da je bilo pod pritiskom, ali mi moramo znati igrati pod pritiskom. Slabije izdanje vezne linije gdje nije bilo agresije, brzog odigravanja kad imamo loptu. Nasjeli smo na igru Varteksa. Međutim, i u tom slabijem izdanju stvorili smo četiri – pet šansi, ali, na našu nesreću, nismo realizirali niti jednu od tih prigoda. Karte su otvorene za Varaždin, međutim, vrlo je bitan detalj da nismo primili zgoditak."

Strateg Modrih ponovio je kako je njegova momčad tražila put do gostujuće mreže, ali u tome nije uspjela: "Željeli smo pobjedu, željeli smo steći određenu prednost od jednog zgoditka, međutim, još uvijek imamo aktivan rezultat. Znamo da smo mi opasni u gostima. Daleko je još kraj."

Na novinarsku konstataciju kako je u tri domaća proljetna susreta njegova momčad ostala bez pogotka (ako izuzmemo autogol Zadranina Suraća), Karačić je uzvratio vrlo kratko: "Realizacije je problem doma, ali mi još nemamo poraza."

Zadovoljstvo nakon susreta nije krio trener gostiju Samir Toplak: "Moji igrači su se držali dogovora. Znali smo neutralizirati najbolje strane Šibenika. Ja sam svjestan da je ovo tek prva utakmica, da je Šibenik vrlo nezgodan u gostima i mislim da su šanse još uvijek pola – pola. Ne živim u euforiji, ali mi je drago što je moja momčad počela ne gubiti utakmice, da vidi da može i da nas samo tako nitko ne može dobiti."

"Ciljali smo da ćemo probati zabiti gol koji bi nam puno značio, međutim, nismo uspjeli. Imao je Šibenik svoje dvije – tri šanse, gdje je naš golman bio odličan. Tako da vjerujem da je rezultat realan. Nisam na nebu da mislim da smo trebali dobiti. Rezultat je realan i o finalistu će se odlučivati u Varaždinu", naglasio je Toplak na kraju.

Kapetan Šibenika Arijan Ademi naglasio je kako njegova momčad u Varaždinu može do povijesnog uspjeha: "Prvo poluvrijeme smo ih stisli, imali smo par čistih prilika, nismo ih iskoristili. Možda nemamo ni sreće. Ovo je već treća utakmica da smo neprepoznatljivi kući. U gostima igramo vrhunski, ne znam što se dogodi kad dođemo kući. Moramo to pod hitno popraviti. U Varaždinu ćemo igrati maksimalno, tražiti prolazak u finale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 20:14
    Idešššššššššš. Čak članak o drugoj polufinalnoj utakmici???
    Obrisan korisnik