Košarka

Bavčević: "Mentalitet male momčadi"

Ivor Krapac • srijeda, 24.03.2010.
Bavčević: "Mentalitet male momčadi"
Foto: Martina Japundžić

Bez obzira što dojam u većem dijelu utakmice nije bio loš, visok poraz od Cibone ostavio je košarkaše Trogira bez puno razloga za zadovoljstvo nakon prvog kola Lige za prvaka. Trener Nikša Bavčević i 40-godišnji kapetan Anto Bilić smatraju da je to moglo i trebalo završiti bolje...

Nakon susreta u kojem su se odlično držali u prvom poluvremenu i potonuli u drugih 20 minuta, sve do poraza s 98:72, niti trener Trogira niti najiskusniji igrač, vođa svlačionice, nisu bili sretni. Iza dobre prve dvije četvrtine dogodio se pad na Ciboninom uobičajenom zonskom presingu, no u gostujućim redovima su krivicu potražili prvenstveno na svojoj strani.

"Jako sam iskritizirao igrače jer smo pokazali mentalitet male momčadi. Na kraju se vidjela razlika između prvog dijela lige, kojeg ja zovem drugom ligom, i jačih momčadi koje su se sada priključile", osvrnuo se Nikša Bavčević: "S igrom kakvu smo pružili u prvom poluvremenu trebali smo voditi 10 razlike, i ovako smo bili na pristojnom rezultatu, pokazali smo i napadačku i obrambenu zrelost, a u napadu i maštovitost".

Vezane vijesti

"U prvom poluvremenu nismo imali problema sa zonskim presingom, igrali smo jako dobro i protiv zone, bilo je dosta akcija kojima smo ih probijali", dodao je trener Trogirana prije nego se okrenuo lošijem licu svoje momčadi: "U pauzi na poluvremenu možda je došlo do zadovoljstva u glavama mojih igrača, vjerojatno smo pomislili da smo s tim poluvremenom sretni, u nastavku smo brzo izgubili nekoliko lopti i Cibona se odvojila".

"Moja je ambicija da ovu ligu iskoristimo za napredovanje, moramo ići prema gore, no vjerojatno bi nam bilo potrebno tri-četiri godine rada na treningu da smanjimo razliku između nas i Cibone... Za drugo poluvrijeme moji igrači zaslužuju pokude jer smo mentalno pali, morali smo bolje proći protiv okrnjene Cibone - i nitko od nas ne može biti sretan što je ovako završilo", zaključio je trener Trogirana.

Leon Radošević: "Bila je to teška utakmica, pogotovo na početku, bili smo preopušteni, nismo igrali svoju igru. Kasnije smo se trgnuli i tek onda počeli igrali kako trebamo, to je bio ključ pobjede."

Nezadovoljan je bio i Anto Bilić, ističući da njegova momčad nije u potpunosti iskoristila sve Cibonine probleme s ozljedama (Marko i Ivan Tomas, Andrić, otprije Bogdanović i Rozić): "Znamo da možemo igrati bolje, posebno s obzirom da je Cibona bila oslabljena, a u prvom poluvremenu smo i pokazali da se znamo nositi s njima u ovakvom sastavu. Tada nas nisu iznenadili zonskim presingom, ali u drugom poluvremenu su nas time 'ubili', izgubili smo previše lopti i previše toga propustili kad je realizacija već bila čista".

"Ova utakmica je trebala završiti između 10 i 15 razlike za Cibonu, nikog ne podcjenjujem, ali smatram da je trebalo biti puno bolje... U nastavku lige ćemo probati nekom zakomplicirati život, smatram da u ovoj ligi ne bi trebalo biti 'tamburanja', mi ćemo se potruditi da tako ne bude", dodao je Bilić.

Niti Velimir Perasović, očekivano, nije bio najsretniji, a njegov prst kritike usmjeren je na prvih 20 minuta: "U prve dvije četvrtine momčad je izgledala pospano, bez obrane, evidentno je da nije isto ako na krilnim pozicijama imaš igrače od dva metra koji ne brane agresivno i ako je stanje drugačije, u druge dvije četvrtine smo to popravili... Puno ekipa će u Ligi za prvaka igrati zonu protiv nas, to je radio Trogir, tako će i ostali, u prvom poluvremenu smo promašili puno šuteva i to nam je rušilo samopouzdanje, promašaji se uvijek osjete i na ostatku igre. Način kojim smo igrali u prve dvije četvrtine nije dobar, nije put kojim moramo ići".

Prioritet je zaliječiti sve kojih ovog puta nije bilo, a uskoro bi se trebali vratiti: "Jasno je da smo kvalitetniji od Trogira, ali u zadnje vrijeme zbog ozljeda ne možemo napraviti normalan trening, da bismo došli u formu moramo vratiti igrače barem da budemo kompletni na treningu. Nekima koji prije nisu toliko igrali sada nije lako kada dobiju veću minutažu, osjetilo se na Trohi, vidjeli su se problemi nakon što je ostajao slobodan na šutu i promašivao - očekujem da će igrači kao što je on početi podizati formu".

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Vrijednosnice Osijek71:76Slavonski Brod
Zadar98:58Zabok
Cibona98:72Trogir
Cedevita98:76Zagreb
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!