Košarka

Cibona odjurila u nastavku

Ivor Krapac • srijeda, 24.03.2010.
Cibona odjurila u nastavku
Foto: Kristijan Komarica

Iako će visoka prednost na kraju utakmice sugerirati jako lak posao, Ciboni nije bilo baš tako jednostavno na putu do pobjede nad Trogirom na otvaranju Lige za prvaka. Trogirani su u prvih 20 minuta, pa dijelom i u trećoj četvrtini pokazali više od mnogih drugih ovosezonskih Ciboninih suparnika u Draženovom domu...

Završnih 98:72 za Cibonu izgleda dosta ružno za Trogir, no rezultat je gostima ispao puno lošiji od ostavljenog dojma koji nije bio tako slab. Cibosi su se sasvim odvojili tek u druge dvije četvrtine, u prvom poluvremenu bila je to utakmica u potpunom egalu.

Peras bez još trojice

Uz otprije ozlijeđene Rozića i Bogdanovića, Cibona je u ovom susretu bila bez još trojice, Marka Tomasa i Lukše Andrića, ali i bez Ivana Tomasa koji je mogao pomoći u rotaciji.

Svi su out s lakšim ozljedama, a s obzirom na probleme i na treningu, Perasović je izrazio nadu da će se ubrzo vratiti.

Početak nije najavljivao da će se Cibona toliko namučiti u prvih 20 minuta. Poeni Radoševića i Udriha i trica Trohe odveli su Cibose do 7:0 nakon nepune dvije minute, a nakon kraćeg približavanja Trogirana, jednaki razmak bio je i nakon trice Udriha za 17:10 tri i pol minute do kraja prve dionice. No, da to neće biti tako lak posao pokazalo se već do prvog dvominutnog predaha na koji se otišlo sa samo 24:20 za Cibonu.

U drugoj polovici prve četvrtine probudio se najbolji igrač Trogirana Toni Bizaca, a nastavio je "trpati" i u drugoj dionici, ubilježivši ukupno 17 poena u prvih 20 minuta. Gosti su u tom razdoblju radili jako dobar posao s Bizacom kao glavnim napadačkim adutom i zonom s kojom su prilično usporili Cibose, koji su dosta toga zabili iz drugog pokušaja, nakon ofanzivnih skokova, ali bez prave tečnosti u napadu - a sve to osjetilo se i na semaforu.

Trogirani su cijelo vrijeme držali priključak, a nakon mini-serije od 5:0 tri i pol minute do poluvremena čak i poveli, polaganjem svog kapetana Ante Bilića za 37:36 na Bizacinu asistenciju. Ako sve što se dotad događalo Ciboni nije bio poziv za buđenje, tada su ga dobili. Do kraja druge četvrtine su se uz glavne uloge Gordona i Udriha malo trgnuli i na veliki odmor otišli s vodstvom od 46:43, uz Udrihovu tricu desetak sekundi do poluvremena.

Treća dionica donijela je puno angažiraniju Cibonu, koja je sa svojim klasičnim presingom na protivničkoj polovici i ne manje agresivnom obranom kada su gosti prešli centar napravila temelj rezultatskog bijega. Napadački, glavni adut bio je Samo Udrih, koji je s dvije trice u ukupnoj seriji 15:0 vukao do 58:43 u 23. minuti, a nakon odgovora Trogirana s nove dvije trice Bizace u njihovih 8:0 za smanjenje na 58:51, u drugoj polovici treće četvrtine stigla je i konačna odluka.

Bizaca MVP prvog dijela

Vodeći igrač Trogira Toni Bizaca je drugu sezonu zaredom zaslužio priznanje za najkorisnijeg košarkaša prvog dijela hrvatskog prvenstva, za što je uoči utakmice od portala Kosarka.hr primio prigodni trofej.

Udrihovih pet poena i dva zakucavanja Dalibora Bagarića odveli su Cibonu do 72:55 nakon 30 minuta, a do kraja je Perasovićevoj momčadi ostalo samo odraditi posao. Gosti su i tada s nekoliko lijepih akcija pokazivali da su momčad koja zna igrati, nisu previše pokvarili sliku u odnosu na odličnih prvih 20 minuta, no razlika u kvaliteti tada se ipak osjetila i na semaforu.

Cibonu su do pobjede vodili Udrih (29 poena, 6/11 za tricu, šest osvojenih lopti) i Gordon (24 poena, sedam skokova, po šest asistencija i osvojenih lopti). Toni Bizaca bio je daleko najraspoloženiji u momčadi Trogira (27 poena, 5/11 za tricu), dok je Ante Delaš dodao 12 poena.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Vrijednosnice Osijek71:76Slavonski Brod
Zadar98:58Zabok
Cibona98:72Trogir
Cedevita98:76Zagreb
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!