Košarka

Perasović: "Doma ćemo teško izgubiti"

Tomislav Pacak • srijeda, 12.05.2010.
Perasović: "Doma ćemo teško izgubiti"
Foto: Kristijan Komarica

Najboljom predstavom u dosadašnjem dijelu hrvatskog prvenstva, Cibona je ”samljela” Zadar i tako došla nadomak prve pozicije uoči doigravanja. Za potvrdu ”jedinice” Cibosima treba pobjeda u Trnskom u posljednjem kolu ovog dijela natjecanja. S obzirom da je Cibona ostvarila sve ciljeve u ovoj utakmici – pobjedu i dovoljnu razliku - Velimir Perasović mogao je samo nizati razloge za zadovoljstvo.

”Željeli smo pobjedu, to smo ostvarili. Željeli smo +6, to smo kontrolirali dobar dio susreta. Visoki igrači bili su nam dobro raspoloženi, imali su stalnu dominaciju i dobro su kažnjavali atipičnu zadarsku obranu s puno preuzimanja. Zbog toga nas nije previše poremetio ni loš šut najboljih igrača”, izjavio je Peras nakon važne pobjede.

Protiv Zagreba Vukovi love još važniju: ”Neće nam biti lako protiv Zagreba koji je neugodna ekipa, posebno u Trnskom, ali moramo znati da se u toj utakmici dosta toga rješava. Ja ne vjerujem da u doigravanju nas netko može ovdje dobiti, ali u gostima kod nikoga nije ugodno.”

Vezane vijesti

Perasović, koji je usprkos smrtnom slučaju u obitelji utakmicu vodio uobičajeno žustro, još je jednom istaknuo agresivnost kao vrlinu svoje momčadi, ali je pronašao i jednu zamjerku: ”Mi smo dobro kažnjavali zadarsku obranu, ali usprkos dominaciji visokih igrača izgubili smo skok i to moramo popraviti. Vanjski igrači dobro su odradili obrambeni dio, osim na Periću koji je jedini vukao Zadar.”

Danijel Jusup nije bježao od kritike na račun svojih igrača koji su nakon dugačkog pobjedničkog niza uspisali dva teška poraza zaredom: ”Odigrali smo jako loše drugi puta zaredom. Taktički i napadački je to bilo vrlo siromašno. Zatvorili su nam tricu, posebno Stipčevića i Cara koji su zajedno šutirali 0-11. Oni nisu poslušali moje upute i jako sam ljut na njih –rekao sam im da ako dugo drže loptu da ne možemo razbiti Ciboninu obranu, a upravo su to radili.”

Zadarski strateg odao je priznanje i Ciboni: ”Uspjeli su u svemu što su htjeli. Lagano su dolazili do šuta ispod koša, tu su dobili sigurnost pa im se otvorio i vanjski šut. Nismo pametno odgovorili na njihovu agresivnost.”

Osim Stipčevićevom i Carevom, Jusup nije bio zadovoljan ni reakcijom klupe, no to za Zadar nije ništa novoga: ”Siromašni smo u rotaciji, uvijek ti igrači imaju negativnu valorizaciju i to me brine. Pokušavam naći još nekoga da dobijemo na širini, ali to nikako ne ide.”

Odakle odjednom tako slab Zadar? ”Očito je da smo se psihološki i fizički ispraznili. Zadar s ovim rosterom koji ima može biti zadovoljan drugim mjestom, nemamo dovoljnu širinu. Osjećam nemoć u napadu i to je razlog za zabrinutost. Car je bio osvježenje, ali je odigrao ove dvije utakmice jako loše, a on nam je postao vrlo važan. Treba se konsolidirati protiv Trogira, pobjede su lijek za poraze.”

Jusup je efektno odgovorio na pitanje ”preferira li koga u doigravanju” - ”Preferiram – četvrtog.”

Na Jusupovu žalost, od toga neće biti ništa ako Cibona slavi u Trnskom, a ponovi li ovakvo izdanje to neće biti upitno...

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Zabok77:96Cedevita
Trogir91:89Vrijednosnice Osijek
Cibona91:68Zadar
Slavonski Brod76:98Zagreb
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!