Košarka

Cibona obavila pola posla

Ivor Krapac • srijeda, 19.05.2010.
Cibona obavila pola posla
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone napravili su očekivano u prvoj utakmici polufinala doigravanja protiv Zagreba CO. Momčad Velimira Perasovića je u Draženovom domu na koncu slavila vrlo uvjerljivo, izborivši priliku da u nedjelju u Trnskom osigura prolazak u finale...

Još jedan ogled Cibone i Zagreba CO u Draženovom domu prošao je slično prethodnom na istom mjestu. Mravi iz Trnskog držali su se dobro kroz velik dio utakmice, ali ne do kraja - momčad Velimira Perasovića odjurila je u posljednjoj četvrtini i ubilježila 93:75 za vodstvo od 1-0 u polufinalnoj seriji.

Početak utakmice donio je seriju promašenih šuteva s obje strane i samo 2:2 na semaforu nakon prve četiri minute, a prvo veće odvajanje izvela je domaća momčad. Jamont Gordon, koji nije imao svoj dan u nedjelju u Trnskom, ovog je puta krenuo puno bolje i sa šest poena u kratkom razdoblju vukao Cibonu do 12:8 u sedmoj minuti, što se do kraja prve četvrtine tek malo smanjilo, uz 20:17 za Cibose nakon prvih deset minuta.

Rano u drugoj dionici Denis Bajramović postavio je Krstićev pritisak na Gordonu u prevođenju lopte i zonu u postavljenom napadu protivnika i time malo poremetio Cibose, a s dobrim napadačkim učinkom Žorića i tricom Simona Mravi su ubrzo prvi put na utakmici došli u vodstvo, najviše kod 30:27 pet minuta do poluvremena. No, druga polovica četvrtine potpuno je pripala Ciboni.

Nakon tri poena zaostatka, domaći su uz novih sedam Gordonovih poena serijom od 14:2 okrenuli na 41:32 u 18. minuti, što je do kraja prvog poluvremena naraslo i na +12. Nakon 20 minuta bilo je 47:35, uz zakucavanje Marka Tomasa iza leđa u kontri koju su povukli Boganović i Andrić za kraj četvrtine.

Ono što su započeli krajem prvog, Cibosi su nastavili i na početku drugog poluvremena, uz poene Tomasa, Gordona i Trohe za dotad najvećih 53:37 u 24. minuti. No, Mravi su tada još odbijali predaju. Predvođeni Simonom i uz podršku Žorića i Baraća do kraja četvrtine smanjili su na 70:60, a rano u završnoj dionici, tada ponovno u zoni, zaprijetili približivši se na samo 70:63.

Tada je sve konce u svojim rukama držao Kruno Simon, ali nije mogao sam. Kod minusa od 70:63 gosti su imali i dva napada, prvo s promašenom Simonovom tricom, a zatim i s presječenim dodavanjem Andreja Štimca u situaciji koja je obećavala čistu kontru Zagrebaša. Tu situaciju je trener Mrava Denis Bajramović ocijenio ključnom u cijeloj utakmici, a nakon nje sve je otišlo na Ciboninu stranu.

Lukša Andrić pod košem, Robert Troha s tri trice u kratkom razdoblju i Gordon sa serijom asistencija i tricom brzo su odvukli Perasovićevu momčad u sigurne vode, 86:68 četiri minute do kraja, a do posljednje sirene ostalo je samo odraditi posao. Cibosi nisu dopustili da se stvari zakompliciraju.

Domaće je do pobjede s 25 poena, deset asistencija i sedam skokova vodio Jamont Gordon, uz odličnih 7/10 iz igre. S druge strane, najviše su pokazali Kruno Simon s 22 poena i Luka Žorić s 19 poena i deset skokova.

Druga utakmica na rasporedu je u nedjelju u 17:30 sati u Trnskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!