Košarka

Zadrani "ohladili" Cedevitu

Edvard Burić • srijeda, 19.05.2010.
Zadrani "ohladili" Cedevitu
Foto: Kristijan Komarica

Zadar je bio domaćin prve utakmice polufinala hrvatskog prvenstva i lakše od očekivanog došao do prednosti 1-0. Gostujuća Cedevita nije imala šanse pored razigranog domaćina koji je slavio 83:63...

Zadar je odigrao odličnu utakmicu i u potpunosti nadigrao goste iz Zagreba te tako došao do prednosti od 1-0. Utakmica je riješena prije nego bi se to moglo očekivati uoči samog dvoboja. Već nakon 20 minuta bilo je plus 18 (43:25) za Zadar koji u drugom poluvremenu niti u jednom trenutku nije dozvolio Cedeviti da se približi i zakomplicira utakmicu.

Zadar je iskoristio prednost domaćeg terena i poslao jasnu poruku da sasvim ozbiljno računa na borbu za naslov prvaka. Ipak, prije toga će morati još jednom svladati Cedevitu. Prva prilika je već u subotu u Sutinskim vrelima, a ako ne uspije treća (odlučujuća) utakmica opet je u Zadru.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i košem Ricarda Marsha povela 7:2. Zadar se brzo pribrao i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Hrvoje Perić je zabio osam koševa od 17 Zadrovih i od samog početka pokazao da će to biti njegova večer. Donio je prvo vodstvo domaćinu (8:7), a onda i plus sedam nakon trice Rudeža na suprotnoj strani (19:12).

Četvrtina je završila 21:14 iako je Zadar imao i devet koševa prednosti. Boisa je realizirao slobodna bacanja za 21:12, a četvrtinu je zatvorio Marsh isto tako realizirajući slobodna bacanja.

Cedevita se u drugoj četvrtini još nekako držala do 26:21, a onda je Zadar ubacio u višu brzinu i napravio razliku. Košem Kaštropila momčad Ace Petrovića je još bila u nekakvom priključku (33:24), ali onda je proradio dalekometni šut Marka Cara koji ubacuje dvije trice (38:24, 41:25), zabija i Boisa, a poluvrijeme svojim košem zatvara Tomislav Ružić (43:25).

Cedevita se u drugom poluvremenu predala čuvajući snagu za iduću utakmicu. Zadar je mirno privodio utakmicu kraju podižući razliku. Treći period završava s okruglih plus 20 (64:44).

Do kraja utakmice rezultatske napetosti nije bilo, Zadar je i dalje igrao odlično pokazujući superiornost, a Cedevita je ionako već bila okrenuta uzvratu. Tricom Perića bila je i najvećih 72:46, a onda je domaći trener Danijel Jusup priliku dao mlađima.

Mlađi igrači su dobili priliku odigrati ponešto minuta u polufinalu hrvatskog prvenstva, a isto tako su minute dobili i gostujući igrači koji inače manje vremena provode na parketu.

Utakmica je završila 83:63, a najefikasniji u domaćim redovima je bio Hrvoje Perić. Odigrao je fantastičnu utakmicu i za 29 minuta na parketu upisao 32 koša i sedam skokova. Boisa je za Zadar ubacio 15, dok se kod gostiju iz Podsuseda baš nitko nije iskazao.

Ricardo Marsh je jedini imao dvoznamenkasti broj koševa (13), a Cedeviti je ponovno nedostajao Andrija Žižić koji se nije oporavio od ozljede prsta na lijevoj ruci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 07:15
    dobro je da nisu "popili" Cedevitu...
    Obrisan korisnik