Košarka

Cedevita izborila majstoricu

Branimir Korać, Edvard Burić • subota, 22.05.2010.
Cedevita izborila majstoricu
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite u svojoj dvorani u Podsusedu svladali su Zadar 83:76 i na taj način izborili odlučujuću treću utakmicu polufinala PH u košarci. Nakon teškog poraza u Zadru u prvom susretu, u Podsusedu su bili raspoloženiji te su u nervoznoj završnici slavili...

Cedevita i Zadar finalista PH u košarci dat će nakon treće utakmice u Zadru. Prvi dvoboj otišao je na stranu Zadra s visokih 20 poena prednosti, međutim Cedevita je u uzvratu bila bolja te je izborila treću utakmicu.

Susret je prelomila tehnička pogreška Zadranima nakon prekršaja Plaisteda nad Baždarićem, ovaj je bio precizan s linije slobodnih bacanja i odveo Cedevitu do prednosti. Završnicu su obilježili i fizički sukobi na terenu koji su samo pokazali s kakvim su ulogom momčadi ušle u utakmicu.

Već sam početak utakmice dao je naslutiti da će ovo biti neizvjesna utakmica i borba za svaki koš. Malo koševa na početku, tj. nervozan ulazak u utakmicu bolje koristi Cedevita i koševima Baždarića vodi 6:0.

Zadar uzima minutu odmora i nakon nje počinje igrati bolje. Marko Car je nakon tri i pol minute zabio prve Zadrove koševe, a onda je krenuo Hrvoje Perić. Zabija 15 u prvih deset minuta za vodstvo Zadra 19:12.

Cedevita ipak bolje igra drugu četvrtinu u kojoj stiže Zadar, a onda i preuzima vodstvo. Tricom Kovačevića ima 34:28 da bi Stipčević zatvorio poluvrijeme košem za 36:34.

Stipčević i treći dio otvara košem, zabija tricu, a Zadar ponovno vodi (36:37). Cedevita je treću četvrtinu imala šest trica, dobila je 22:17 i nakon 30 minuta igre imala plus sedam - 58:51.

Posljednju četvrtinu Zadar bolje otvara i vrlo brzo sustiže Cedevitu. Iako je Cedevita većinom imala blagu prednost Zadar je prijetio pokušavajući sve završiti već u ovoj utakmici.

Kraj utakmice je bio izuzetno zanimljiv. Danas odlični Ricardo Marsh ubacuje koš iz igre za 75:70. Zadar odgovara preko Cara tricom, a onda Cedevita kreće u napad. Na Baždariću je napravljen prekršaj koji po mišljenje trenera Zadra Danijela Jusupa nije postojao. On se pobunio i ušao u teren. Dobio je tehničku pogrešku i utakmica je bila riješena. Baždarić je realizirao četiri slobodna bacanja, onda dodao još dva i kraj nada za Zadar.

Zadar je u idućem napadu zabio tricu (81:76), a onda je došlo do naguravanja igrača koje se vrlo brzo smirilo. Susret je priveden kraju uz nekoliko isključenih igrača.

Cedevita je tako izjednačila rezultat na 1-1 i izborila treću odlučujuću utakmicu koja će biti na rasporedu u utorak u Zadru.

Kod Cedevite najbolji su bili Baždarić s 25 poena i sedam asistencija te Marsh sa 17 poena i deset skokova, a kod Zadra Perić je ubacio 21 poen uz 11 skokova, a Stipčević 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Peter Schmeichel23.05.2010. u 11:37
    Nevjerojatna je činjenica da Aco cijelo vrijeme stoji u terenu, prigovara sucima, a da tehničku koja definitivno prelomi utakmicu dobije klupa Zadra. Je li sudac ne zna sudit ili sudi po direktivi?
    Peter Schmeichel
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 20:35
    Dobra, lijepa utakmica...jos da nije bilo one gluposti na kraju...
    Obrisan korisnik