Košarka

Zadar na nogama

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.05.2010.
Zadar na nogama
Foto: Kristijan Komarica

Pobjeda u Zagrebu u prvom susretu finala PH za košarkaše probudila je košarkaški Zadar. Od pomalo pesimističke atmosfera u svega sat i pol rodila se prava euforija i Zadrani s nestrpljenjem očekuju drugi susret gdje će u svojoj dvorani pokušati doći do velikih 2-0...

Koliko jedna pobjeda može značiti, dovoljno pokazuje finalna serija između Cibone i Zadra. Zadar je u seriju ušao suzdržan u najavama, među navijačima nije bilo posebne euforije i pomalo sa zebnjom se očekivala prva utakmica. Cibona je s druge strane bila oprezna, ali samouvjerena, da bi se kompletna situacija promijenila nakon te zagrebačke utakmice.

Sada je Zadar taj koji ima prednost i mogućnost čuvanjem domaćeg terena doći do pobjede. Cibona s druge strane nema pravo na kiks, moraju u Zagrebu pobjeđivati te barem jednom slaviti u Zadru i ne treba naglašavati koliko će to biti težak zadatak.

Kazne

Zadar i Cibona kažnjeni su za ponašanje igrača, navijača i klupskih djelatnika tijekom i nakon prvog susreta u Zagrebu. Zadrani su zaradili deset tisuća kuna kazne za rasističko hukanje dijela navijača prema Jamontu Gordonu te s još tri tisuće kuna zbog tehničkih pogrešaka Marka Cara i trenera Jusupa. Cibona je kažnjena s tisuću kuna zbog tehničke pogreške Lukše Andrića, s dvije tisuće kuna zbog verbalnog napada djelatnika kluba na suce pred svlačionicama nakon susreta te s pet tisuća kuna zbog Vukušićevog komentiranja suđenja u medijima.

Jedan od ključnih igrača u prvom susretu bio je Marko Car. Car je sjajno krenuo u utakmicu i iskoristio što ga je čuvao Robert Troha, igrač koji nije obrambeni specijalac. Kasnije je zadarskog šutera preuzeo Bogdanović i tu su već nastajali problemi, ali Car je unatoč tome odradio jako dobro veliku minutažu.

"Bila je to velika pobjeda i sigurno puno znači za samopouzdanje, ali već u svlačionici smo smirili euforiju jer smo svjesni da je to samo jedna utakmica. Cibona je jako kvalitetna momčad, možda i najbolja u Hrvatskoj, svako opuštanje moglo bi biti pogubno", rekao je Car uoči sutrašnjeg drugog susreta, a prenosi e-Zadar.

Što se tiče druge utakmice, Zadrani moraju odigrati na tragu prvog dvoboja, ali uz neke korekcije. Prvenstveno se to odnosi na puno bolju kontrolu skoka gdje ih je Cibona uništila i skoro samo sa skokom uzela pobjedu.

"Moramo ostati agresivni kao u prvom susretu i to bi mogao biti ključ pobjede. Bilo bi dobro kada bi podigli postotak šuta i kada bi se to sve ostvarilo jako teško bismo mogli izgubiti ovu utakmicu", dodao je Car.

Prednost će svakako biti i podrška s tribina. Očekuje se puna dvorana, a zna se što to u Zadru znači, bez obzira što se ne igra u legendarnim Jazinama.

"Pobjeda u Zagrebu je za to zaslužna, da smo izgubili možda se dvorana ne bi napunila. To stvara određen pritisak, ali mi smo navikli na svom parketu igrati pod pritiskom. Samo neka navijači dođu, neka naprave ludu atmosferu, a mi ćemo se pobrinuti da dođemo do pobjede", kaže Car.

Čelnici Zadra čine sve kako bi napunili dvoranu i pomogli stvaranju paklene atmosfere stoga će ulaz na drugi susret finala biti besplatan za sve maturante. Kod ostalih Zadrana zanimanje za susret je velik te je za vjerovati kako neće biti previše praznih mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 20:07
    daj ne laprdaj gluposti, pokri se ušima biserko, nemaš ti pojma što pričaš... evo ti pa vidi što su napravili zadrani i Tornadohttp://www.youtube.com/watch?v=Ky5u-P0l6VY&feature=relateda na rukometnom prvenstvu u Zagrebu spiker u dvorani je više puta pozivao gledatelje da navijaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 15:08
    Tornado je nedvojbeno najvjerinij i najbolja navijačka skupina u Hrvatskoj! Zamislite samo da uprava odradi svoj posao i stvori jači tiim!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 13:33
    @Garibh Tornado nisu pustili u dvoranu na dvoranskom..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 13:26
    Jesu li Boysi u zadnjih 2 godine nešto posebno? Jesu kitu. Je li Armada nešto posebno? Je kitu, i to već duže vrime nije ništa posebno. Kohorta, Funcuti, White Stonesi, Ultrasi, Demoni... sve je to ništa posebno. Torcida još drži konstantu, drži još zainteresiranost ljudi, drži se... ovo ostalo je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 12:47
    slazem se s tobom. sam si rekao da je tornado daleko od jake grupe.svaka njima cast, pojam su za hrvatsku kosraku,ali ipak ih ne mogu smatrati ozbiljnijom navijackom skupinom. zato me zivciraju price ljudi koji se vjerojatno nikad nisu pomakli iz zadra o tornadu kao necem posebnom
    Obrisan korisnik