Nogomet

Video: Paragvaj nadigrao Grke

Vedran Babić • srijeda, 02.06.2010.
Video: Paragvaj nadigrao Grke
Foto: EPA

Na europskom kontinentu odigrane su četiri prijateljske utakmice i u svima su slavili nominalni gosti. Veliku dozu samopouzdanja dobit će Paragvajci nakon pobjede nad Grčkom, a isto se ne može reći za Honduras koji je remizirao u Azerbajdžanu. Do pobjeda su stigli još Ukrajina i Makedonija.

U švicarskom St. Gallenu sastala su se dva sudionika nadolazećeg Svjetskog prvenstva, Grčka i Paragvaj. Bivši europski prvak ne blista u formi i to je večeras pokazao. Već od prve minute Paragvajci su krenuli žestoko i poslije dvije propuštene prilike ipak poveli u devetoj minuti pogotkom Enriquea Vere.

Grci se nikako nisu uspjeli nametnuti te su se vrlo skoro našli u još većem zaostatku. Igrala se 25. minuta kada je Lucas Barrios pokupio jedan "otpadak" i poslao loptu pored grčkog vratara Tzorvasa za vodstvo Paragvaja 2:0. Tek su do kraja prvoga dijela Grci prikazali bolju igru, ali nisu realizirali ni jednu od tri prilike (Ninis, Tziolis, Samaras).

Drugo poluvrijeme proteklo je bez većih uzbuđenja i Paragvajci su zadržali vodstvo od 2:0. Njihov izbornik Gerardo Martino ima mnogo razloga za zadovoljstvo uoči početka Mundijala na kojem će odmjeriti snage s Italijom, Slovačkom i Novim Zelandom. Otto Rehhagel i njegovi igrači, pak, moraju zasukati rukave ukoliko se žele dostojno predstaviti svijetu u teškoj skupini s Argentinom, Nigerijom i Južnom Korejom.

Sudionik skupine H Svjetskog prvenstva, Honduras, odigrao je mršavih 0:0 protiv Azerbajdžana. Najbolju priliku prvog poluvremena promašio je David Suazo, a ne pretjerano lijepu utakmicu "ružnijom" je učinilo nekoliko (pre)oštrih startova, od kojih je najoštriji bio onaj Saše Yunusoglua iz 78. minute, zbog kojeg je dobio izravni crveni karton. Unatoč igraču više, Honduras nije stigao do pobjede.

I konačno, odigrane su i dvije prijateljske utakmice između reprezentacija koje nećemo vidjeti u JAR-u. Ukrajina je u Oslu s 1:0 nadvisila Norvešku pogotkom Zozulje u 78. minuti, dok je istim rezultatom Makedonija slavila u Bischofshofenu (Austrija) protiv Rumunjske, a strijelac je bio Šikov u 28.

Prijateljske utakmice, 2. lipnja:
Azerbajdžan - Honduras 0:0
Grčka - Paragvaj 0:2
Norveška - Ukrajina 0:1
Rumunjska - Makedonija 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!