Nogomet

Gyan: "Najsretniji sam čovjek na svijetu"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 27.06.2010.
Gyan: "Najsretniji sam čovjek na svijetu"
Foto: EPA

Pobjeda nad SAD-om i plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva oduševili su napadača Gane i strijelca pobjedonosnog pogotka. Nakon utakmice nije krio svoju sreću učinjenim...

"Najsretniji sam čovjek na svijetu. Treća smo afrička država koja je uspjela doći do četvrtfinala. 2006. smo uspjeli izboriti drugi krug, a sada smo otišli i korak dalje. Učinili smo Ganu, ali i cijelu Afriku ponosnom", izjavio je oduševljeni napadač Rennesa Asamoah Gyan nakon utakmice.

Njegov suigrač iz reprezentacije John Pantsil također je bio zadovoljan postignutim rezultatom i prikazanom predstavom: "Nevjerojatno je, kreirali smo povijest, to je prvi put da je Gana u četvrtfinalu. Igrali smo 120 minuta i pritom dali sve od sebe."

Oduševljenje prikazanim dijelili su i ostali članovi svlačionice Crnih zvijezda. Međutim, uskoro će se morati okrenuti novim zadacima, jer imaju veliku priliku izboriti i polufinale.

Naime, Urugvaj je momčad koja zaslužuje puni respekt, ali zasigurno mnogo manje zahtjevna od mnogih drugih na koje su mogli naići u toj fazi natjecanja.

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 12:27
    hahahahaha amerikanci pakujte se papapapa papani jedni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 09:47
    @plavi9 donijeli su im "trenutak sreće", koji će im svakako dobro doći... Konačno, nogomet (nogometni uspjeh) definitivno nemože promijeniti njihovu zbilju, ali može (realno) ono najbitnije za zemlje i narode slične Gani - generirat želju i stvoriti prostor za snove u sportskom, ali još važnije i u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis27.06.2010. u 05:01
    ovaj par ghana - urugvaj bi bio vrijedan i polufinala ili finala. dvije super momčadi. no, budući da su oni zadnji afrikanci u natjecanju, malo mi je draže vidjeti njih u idućoj fazi natjecanja. urugvaju želim da u brazilu opet ušutkaju brazil kao 1950. :D
    cameosis
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 03:45
    kolki mu je nos..ahahaa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 03:31
    svaka čast, nek ste donijeli sreću svome napaćenom narodu, amere bi ionako bolio k...., a ništa im i ne fali u životima.
    Obrisan korisnik