Nogomet

Löw: "Sudac je trebao priznati gol"

Nikola Vlahović • nedjelja, 27.06.2010.
Löw: "Sudac je trebao priznati gol"
Foto: EPA

Njemačka je uvjerljivo nadigrala Englesku i došla do visoke pobjede od 4:1. Elf tako putuje u četvrtfinale, a Englezi napuštaju jug Afrike.

Strijelac prvog gola na utakmici Miroslav Klose nije skrivao svoje zadovoljstvo nakon visoke pobjede: "Odigrali smo odličnu utakmicu i bili smo agresivni od prve do zadnje minute. Naš je cilj bio da dođemo do polufinala i to želimo postići".

Mladi napadač, Thomas Müller, postigao je dva gola na utakmici, a rekao je da je ključan bio njegov prvi gol. "Kod prvog pogotka smo imali puno sreće, međutim, mislim da je ključan bio moj prvi gol za 3:1. Nakon njega smo se razigrali i brzo smo riješili pitanje pobjednika", smatra napadač Bayerna.

"Ovo je Svjetsko prvenstvo i sve je moguće. Sad nas čeka vrlo težak protivnik, Argentina ili Meksiko. Međutim, na kraju to nije ni bitno jer svejedno moramo pobijediti bez obzira tko nam bude na drugoj strani", dodao je Müller.

Izbornik Njemačke, Joachim Löw, nadmudrio je svog kolegu na klupi Engleske. "Uvjerljivo smo kontrolirali igru sve do gola Engleske, a onda smo imali jedno kritično razdoblje. Na televiziji sam vidio da je lopta bila u golu i sudac je morao priznati taj gol", priznao je strateg Njemačke.

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2010. u 12:23
    A Nijemci su inače poznati kao igrači izuzetno krhkog mentaliteta, koji se vrlo lako rapadnu pod pritiskom, nikada nisu preokrenuli rezultat.... Kako bi utakmica išla dalje, to nikada nećemo znati, ali da bi se Njemačka raspala je nemoguće zaključiti na osnovu njihove dosadašnje nogometne povijesti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 22:51
    nemoj zezat low. pa nije bilo toliko ocito...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 20:43
    Ne bi bila nikakva druga utakmica jer Engleska je napravila jednu smislenu akciju na cijeloj utakmici a i tad je Neuer skinuo Gerrardu zicer, dok su Nijemci s druge strane prije prvog gola već imali dva zicera.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 20:30
    je lako mu je sada priznavat,bilo bi svega da je priznat gol,njemacka bi bila u soku jer je prosula 2:0 i ne bi mogli igrat na kontre,bila bi sasvim druga utakmica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 19:19
    koja izjava... pa naravno da ga je trebao priznati kad je bio gol
    Obrisan korisnik