Nogomet

Dunga: "Moramo još bolje"

Ante Zovko • ponedjeljak, 28.06.2010.
Dunga: "Moramo još bolje"
Foto: EPA

Nakon uvjerljive pobjede protiv Čilea kojom su osigurali četvrtfinale protiv Nizozemske Brazilci su ostali na zemlji, a izbornik traži poboljšanja. S druge strane Čileanci priznaju da je utakmica završila onako kako je i samo mogla završiti.

Pobjeda 3:0 i fantastična organizacija koju je Brazil pokazao protiv Čilea vraćaju ga na pijedestal prvog favorita turnira. Izbornik Dunga zadržao je poznatu retoriku. "Moramo popraviti sve aspekte naše igre. Utakmica je bila vrlo dobra. Čile je igrao izuzetno dobro, imali su dosta posjeda lopte. Ali je Brazil uspio sačuvati ravnotežu i kontrolu."

Akcija koja je prethodila golu Luisa Fabiana pokazuje koliko se ovaj Brazil pouzdaje u momčadsku igru. Napadač Seville upisao je svoj treći pogodak na prvenstvu, ali je prije svega zadovoljan izvedbom ekipe. "Dobro funkcioniramo kao momčad, napredujemo po pitanju posjeda lopte i stvaramo lijepu igru. Nizozemska? Otkrili smo da imamo sjajne kvalitete, ako odigramo kao večeras možemo jako daleko."

Igrač utakmice u izboru Fife, Robinho, bio je na izbornikovu tragu. "Bit će teška utakmica protiv Nizozemske. Momčad mora biti bolja. Nadamo se da ćemo postići gol više kako bismo se plasirali u polufinale."

Čileanci nisu "plakali" zbog uvjerljivog poraza. Marcelo Bielsa bio je vrlo pošten i realan. "Eliminacija od Brazila je opravdana, možda smo mogli izgubiti s manjom razlikom, ali je brazilska superiornost bila previše za nas." Postavilo se pitanje i njegove budućnosti na klupi. "Što se tiče mog ostanka, ovo nije pravo vrijeme za razgovor o tome."

Vratar Claudio Bravo morao je tri puta po loptu u mrežu. Ni on nije tražio opravdanja. "Očekivali smo nešto drugo. Dali smo sve od sebe, ali je Brazil jednostavno bio bolji. To je trenutačno najbolja momčad na svijetu. Mi nismo mogli odigrati bolje. Napuštamo natjecanje znajući da smo dali sve od sebe na terenu. Na trenutke smo vrlo krhka momčad. Dobro napadamo, ali moramo naučiti kako se braniti."

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!