Nogomet

Nedostajala krila

Ante Zovko • utorak, 07.09.2010.
Nedostajala krila
Foto: Davor Sajko

Hrvatska protiv Grčke nije uspjela iskoristiti jalovu dominaciju. Pokušavalo se uglavnom kroz sredinu, gdje su gosti bili neprobojni. Stoga pomalo čudi slabo izdanje krilnih igrača, koji su pogotovo u prvom dijelu imali dosta prostora. U nastavku je to izgledalo nešto bolje, ali nedovoljno da se stvori pomutnja pred grčkim vratima.

Vedran Runje: Kao i mnogi njegovi kolege vratari, ni on protiv Grčke nije imao puno posla. Ono nešto malo što je imao odradio je solidno.

Ivan Strinić: Napadački premalo aktivan u prvom dijelu kad je bilo najviše prostora. Kasnije se odvažio i s nekoliko prodora donio potrebnu potporu na lijevoj strani veznog reda. Obrambeno u nekoliko navrata nesiguran.

Josip Šimunić: Uglavnom bez posla, zadaci su mu se većinom svodili na vraćanje lopte u vezni red. Nekoliko grčkih prijetnji otklonio je u koprodukciji s Ćorlukom.

Vedran Ćorluka: Kao i kolega u srcu obrane, bez puno posla. Mada se nakon takve utakmice ne mogu izvlačiti veći zaključci, veseli činjenica da Ćorluka u reprezentaciji s lakoćom odrađuje posao kakav nema u klubu.

Darijo Srna: Uglavnom preokupiran obranom i čuvanjem Pranjićevih leđa. U nastavku je podsjetio na svoja stara izdanja kad je konačno probio bok i stvorio par izglednijih prilika.

Ognjen Vukojević (do 57. minute): Standardno rastrčan i učinkovit u zaustavljanju večeras rijetkih protivničkih napada. Rana zamjena vjerojatno je bio oprez zbog žutog kartona iz Latvije. Nakon njegova izlaska Grci su puno češće boravili na hrvatskoj polovici.

Danijel Pranjić: Nije se baš snašao na desnom boku. I ondje je nedostajalo prodora koji su najlakše mogli probiti grčki obruč. U drugom dijelu je mijenjao pozicije pa se na njegovom mjestu često znao naći Srna, što je izgledalo puno bolje.

Luka Modrić: Vratio se solidnom izvedbom s puno kratkih dodavanja, ali bez zadnjeg pasa. Grčki ga je blok dobro ukrotio, iako treba izdvojiti nekoliko pokušaja iz daljine.

Niko Kranjčar: Ponajbolji naš reprezentativac u prvom dijelu iako na boku nije imao porebnu potporu. Zbog toga se često vraćao u obranu po loptu, ali je stigao i biti prijetnja za grčka vrata.

Mladen Petrić (do 45. minute): Neprimjetan u bespućima čvrstog grčkog bloka. Očajnički mu je trebala kvalitetna lopta iz sredine ili sa strane, ali su takve u prvom dijelu bile prava rijetkost.

Ivica Olić (do 73. minute): Aktivniji od Petrića, ali bez konkretnog učinka. Dojam je da bi zbog svoje prodornosti puno više dao na poziciji lijevog krila. Ovako je ostao odsječen od veznjaka.

Nikica Jelavić (od 46. minute): Nudio se, izvlačio, bio je opasan. Međutim, ni on nije imao potrebnu potporu, lopte kakve treba.

Ivan Rakitić (od 57. minute): Podignuo je slabi ritam i čak zaprijetio odličnim udarcem. Primjetno je ipak bilo kako su Grci bili puno opasniji u sredini nakon što je zauzeo poziciju u sredini.

Eduardo da Silva (od 73. minute): Kao i ostatak napada, nije se istaknuo. Našao se u nekoliko dobrih prilika, ali je ostao u sjeni čvrstog grčkog bedema.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 13:14
    Nedostajala su krila,a nedostaje i pravi izbornik. Limitiranu Grčku Hrvatska mora tući sa par golova razlike!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 11:55
    Strinic je apsolutno prvi bek reprezentacije. A mladima triba dat vise sanse. Pa mi nemamo rezervnoga desnoga beka. Je li bolje dat priliku mladima (Vida, Lovren, Maloca) ili racunat na ispodprosjecnoga Schildenfelda? I nervira me sta se Ante Vukusic nigdi ne spominje ka potencijal (ne jos za A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 11:10
    Eduardo-Petrić je tehnički superioran napad koji može riješiti svaku obranu, ali Eduardo nije zamjena nego mora igrati od prve minute. Olića treba staviti u pravu ulogu i nije za razbijanje bunkera, nego je dobra zamjena u drugom dijelu za razbijanje ritma svojim neumornim pritiskom. Jelavić je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 10:16
    slaven bilić - ocjena 0
    Obrisan korisnik
  • ddg08.09.2010. u 08:47
    Bez obzira na formu Dudu je pokazao za 15 minuta da je naš prvi napadač. Napad je odmah postao opasniji i stvorene su šanse...još da mu je ušla...
    ddg