Nogomet

Oslabljeni na motivirane domaćine

Ivana Jurica • utorak, 21.09.2010.
Oslabljeni na motivirane domaćine
Foto: Duje Bonačić

Iako su oslabljeni otputovali u Slavoniju, na prvi ovosezonski Kup susret, nogometaši Šibenika, lanjski finalisti, ne bi smjeli imati problema u susretu protiv trećeligaša Slavije iz Pleternice. Sve osim pobjede i plasmana dalje šibenskog prvoligaša bilo bi veliko iznenađenje.

"Saznali smo manje – više sve o protivniku. Imamo potpune informacije. To je jedna, za taj rang, izuzetno kvalitetna momčad, klub isto financijski odlično stoji, teren dobar, samo malen. Njima je ta utakmica kao finale Lige prvaka, izuzetno im je stalo da izbace Šibenik iz tog natjecanja", kazao je za klupsku web stranicu trener Šibenika Vjekoslav Lokica.

Slavija, jedan od vodećih klubova Treće HNL istok (trenutno su na četvrtom mjestu sa 13 bodova, odnosno dvije uzastopne pobjede, protiv Slatine i Križevaca) žudi za izbacivanjem šibenskog prvoligaša, kojeg, s druge strane, u nezgodnom trenutku čeka taj susret. Neposredno nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem, a uoči iznimno važne domaće utakmice protiv Intera iz Zaprešića (subota, 16 h).

Brojne ozljede i dalje pritišću Šibenčane, a pojedini igrači, koji su načeti, dobili su poštedu od Kup utakmice kako bi bili potpuno spremni za subotu. U Šibeniku su tako ostali Medvid (crveni karton), te Jurčević, Kartelo, Gović, Bačelić-Grgić, Božić, Bulat, Aračić i Jordan.

Na put je krenuo najbolji šibenski strijelac ove sezone Mehmed Alispahić, ali njegov je nastup upitan. Krenuli su i Fuštar i Elez koji su propustili nekoliko posljednjih utakmica zbog ozljeda. Izostankom velikog broja igrača priliku će od prve minute, vrlo vjerojatno, dobiti Antonio Jakoliš i Dražen Jelić, najvjerojatnije i još jedan mladi domaći igrač.

U kakvom god sastavu zaigrali od Šibenika se očekuje pobjeda: "Činjenica je da idemo izuzetno oslabljeni, bez oba dva bočna igrača, kompletne vezne linije plus Božić, Kartelo. Međutim, ja smatram da oni koji izađu na teren moraju dati svoj maksimum i da moramo pokušati pobijediti tu utakmicu", zaključio je Lokica.

Hrvatski kup

1/16 finala

Marsonia 19091:2Osijek
Rudar-472:10Hajduk
Karlovac 19195:0Moslavina
Opatija0:1Slaven Belupo
Vrbovec0:2Zagreb
Slavija Pleternica3:4 *Šibenik
Rudeš0:3Cibalia
Lokomotiva1:2Inter-Zaprešić
Graničar Županja0:2Pomorac
Suhopolje3:1Segesta
Zagora2:4 *HAŠK
Međimurje3:1Konavljanin
Istra 19613:1Hrvatski dragovoljac
Zadrugar0:6Dinamo
BSK Bijelo Brdo0:2Varaždin
Nosteria2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kraljetina22.09.2010. u 16:29
    poraz bi samo produbio krizu
    kraljetina
  • AAAAAAA22.09.2010. u 14:44
    Ma dobit cemo ovu! Ali ako izgubimo, I kad dodu nevolje i kad dode tuga, uz tebe ce biti svi Funcuti sa juga!!!!!!!!!
    AAAAAAA
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 11:27
    Nemoj tako... Ako ispadnu mozete zamjenit svoje igrace sa njihovim..
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krecak22.09.2010. u 10:48
    Ako ispadnete,nemojte se ni vraćat u Šibenik
    Ivo Krecak