Nogomet

Inter i Tottenham dominantni i efikasni

Ante Zovko • srijeda, 29.09.2010.
Inter i Tottenham dominantni i efikasni
Foto: EPA

Inter i Tottenham velikim su pobjedama ostvarili veliki korak prema osmini finala Lige prvaka. I jedni i drugi potpuno su nadigrali svoje protivnike, o čemu najbolje svjedoče po četiri gola u mrežama werdera i Twentea.

Inter - Werder 4:0
(Eto'o 21', 27', 81', Sneijder 34')

Europski prvak impresivnom je pobjedom podsjetio na šampionske dane. Iskoristili su katastrofalno izdanje njemačkog predstavnika i oduševili Giuseppe Meazzu s četiri pogotka.

Inter je vrlo otvoreno krenuo u susret te pritisnuo Nijemce. Obrana Werdera prvi je put popustila u 21. minuti. Eto'o je utrčao u prostor i kroz Wieseove noge poslao loptu u mrežu. Slična akcija, samo s druge strane, rezultirala je drugim Kamerunčevim pogotkom u 27. minuti.

Inter je nastavio u šampionskom izdanju. Njemačka obrana u 34. minuti je ponovno svog vratara ostavila nemoćnog. Egzekutor je ovaj put bio Sneijder, okrunivši pogodak fantastičnom završnicom.

Eto'o je zaključio savršenu večer svojim hat-trickom. Sneijder ga je izbacio ispred statične gostujuće obrane, a Eto'o je predriblao Wiesea i pospremio loptu u prazan gol.


Tottenham - Twente 4:1
(Van der Vaart 46', Pavljučenko 50' (11 m), 64' (11 m), Bale 85'/Chadli 56')

Tottenham je u svoju drugu utakmicu u Ligi prvaka krenuo sa samo jednim hrvatskim reprezentativcem, Lukom Modrićem. Na klupi su ostali Ćorluka i Kranjčar, dok je Pletikosa svoje mjesto povratkom Gomesa morao potražiti na tribini.

Iako je domaćin bio nešto dominantniji, i nizozemski prvak imao je nekoliko svojih prilika. Sve ih je ipak zasjenio jedanaesterac u 38. minuti. Crouch je pao nakon guranja s gostujućim braničem, ali kazneni udarac nije uspio realizirati Van der Vaart.

Nizozemac se u 47. minuti iskupio pogotkom i tako okrunio bolju englesku izvedbu. Huddlestone je ubacio na Croucha, ovaj spušta glavom, a Van der Vaart snažno zakucava za 1:0. Bolju igru iz prvog dijela Spursi su naplatili drugim pogotkom, ovaj put iz realiziranog jedanaesterca u 50. minuti. Rosales je startao na Baleu, a Pavljučenko nije imao poteškoća s bijele točke. Međutim, ni Nizozemci nisu htjeli pasti bez ispaljenog metka. "Fliper" ispred Gomesa u 56. minuti okončan je udarcem Chadlija za smanjenje rezultata.

U ludom drugom poluvremenu ponovno se istaknuo Van der Vaart, ali na negativan način. Do tada najbolji igrač domaće ekipe u 62. je zaradio svoj drugi žuti karton. No, već u sljedećoj minuti novi šok za Nizozemce, jedanaesterac za Tottenham zbog igranja rukom. Iskoristio ga je Pavljučenko za svoj drugi gol. Konačnih 4:1 postavlja Bale na dodavanje sjajnog Pavljučenka.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Tottenham4:1Twente
Inter4:0Werder Bremen
1Tottenham 618:11+711
2Inter 612:11+110
3Twente 69:11-26
4Werder Bremen 66:12-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 18:28
    Pa meni se čini da Eto ima bolju ulogu nego lani, u svakom slučaju. Čak je i par osvježenja uveja Benitez!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 09:46
    valjda ce dezurni kriticari intera sad šutit, inter je igrao otvoreno i jako nabrijano, werder moze biti sretan sto su samo 4 gola popili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 09:07
    Bravo Luka i bravo Eto !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 08:55
    Gledao sam Van der Vaarta samo jednu utakmicu, nedugo nakon što je došao u Tottenham u Premiershipu. Čovjek je igrao strašno nonšalantno. S time da se Tottenham u toj utakmici mučio protiv momčadi s dna tablice (ne sjećam se koju sam utakmicu gledao, ali mislim da su na kraju remizirali). Ne znam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Tonco29.09.2010. u 23:34
    corluka izgubio prvi put status prvotimca, nadam se da ce se sad pocet borit
    Tonco