Rukomet

Europska premijera u Areni

Ivor Krapac • subota, 16.10.2010.
Europska premijera u Areni
Foto: Davor Sajko

Tri gostujuće utakmice koje su ih približile prolazu u osminu finala su iza rukometaša zagrebačkog Croatia osiguranja, a u subotu poslijepodne dogodit će se povratak kući. Momčad Nenada Kljaića će u prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici u Ligi prvaka dočekati Ciudad Real, koji je zasad sve odradio kako se i očekuje od glavnog favorita skupine D...

Drugu sezonu zaredom Croatia osiguranje i Ciudad Real našli su se u istoj skupini prvog kruga. Prošlosezonska dva susreta bila su prva dva između hrvatskog i španjolskog prvaka u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju, a momčad koju vodi Talant Dušebajev tada je potvrdila ulogu favorita pobjedama u oba susreta.

Sastav koji melje i protiv kojeg nemaš pravo na crne minute ako se želiš nečemu nadati - tako je Ciudad Real izgledao protiv Zagrebaša prošle sezone, a ništa neće biti drugačije niti ove subote. Dušebajev na raspolaganju ima veći dio momčadi iz prošlosezonskih susreta s hrvatskim prvacima, uz nekoliko promjena (otišli Metličić, Fernandez i Gull, došli Lazarov, Jurkiewicz i Guardiola), no i dalje s dobro podmazanim strojem protiv kojega nije lako.

Zagrebovi subotnji gosti su prošlu sezonu zaključili novim španjolskim naslovom, četvrtim u nizu, dok su u Ligi prvaka završili na za njih razočaravajućem trećem mjestu na Final Fouru u Kölnu iako su kroz cijelu europsku sezonu izgubili samo dvije utakmice, protiv HSV-a u četvrtfinalu (kasnije prošli) i onu ključnu u polufinalu protiv kasnijeg prvaka Kiela. S obzirom da su očekivali više, dovoljno su motivirani da im se to ne ponovi.

Zlatko Horvat: "U zadnjih sedam-osam godina su u samom vrhu europskog i svjetskog rukometa, dolaze kao favoriti. No, nadam se i vjerujem da ćemo pružiti dostojan otpor i ako se ukaže prilika uzeti koji bod".

Ciudad Real uvjerljivo je krenuo u aktualnu sezonu. U Asobal ligi imaju maksimalnih 12 bodova, dok su u Ligi prvaka nakon tri utakmice također stopostotni, uz važnih velikih 27:19 protiv Flensburga u prvom kolu. Cilj momčadi koju vodi Talant Dušebajev se ne skriva. Žele prvo mjesto u skupini D, a kako je pomoćni trener Raul Gonzalez rekao na klupskim web-stranicama, pobjeda u Zagrebu značila bi im veliki korak unaprijed u tom smjeru.

Na hrvatskim prvacima je da to spriječe. Sarajevo se, jasno je, ne smije ponoviti, Zagrebaši su u tom susretu imali previše neraspoloženih, no u Constanti i Sankt Peterburgu pokazali su ljepše lice i s te dvije pobjede skinuli dobar dio pritiska uoči ogleda s favoritima ove skupine. Prolazak u osminu finala ne bi trebao biti upitan, a za nešto više, trebat će i neki veći skalp.

"Konačno ćemo vidjeti gdje smo", kazao je Nenad Kljaić u najavi subotnjeg izazova, prvog u nizu u kojem Zagrebašima još slijede i dva dvoboja s Flensburgom u drugoj polovici studenog: "Ovo je prva od tri uzastopne utakmice s pravim protivnicima, vidjet ćemo pravo lice Zagreba, jesmo li tu negdje ili zaostajemo za vrhunskim momčadima u Europi".

Kljaić vjeruje u svoje, a recept za uspjeh je prije svega koncentracija tijekom cijele utakmice, ono što je, prije svega, nedostajalo u Sarajevu, dok je na preostala dva gostovanja bilo puno bolje. "Važno je da budemo pravi u obrani, dok u napadu ne smijemo razbraniti njihove golmane", dodao je trener hrvatskih prvaka: "Ako to napravimo, sve je moguće, možemo uzeti i veliki skalp".

Dobar rezultat protiv snažnog protivnika, koji je već godinama u europskom vrhu, bio bi pravi poklon navijačima na europskoj premijeri. I prava pozivnica da se Arena puni kroz cijelu europsku sezonu...

Liga prvaka, skupina D, 4. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Ciudad Real 17:30 h

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSM Constanta26:25Bosna BH Telecom
RK Zagreb30:30Atletico de Madrid
Flensburg34:22St. Peterburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000716.10.2010. u 12:18
    sretno zagrebu
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik16.10.2010. u 12:16
    sretno Zagrebu, ali mislim da niš od toga... daj Bože da se varam, ali mislim da je Ciudad ipak prejaka ekipa.
    Obrisan korisnik