Europska liga, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 3. kolo, 21.10.2010, 21:05 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 22.000
Suci: Alon Yefet, Liany, Tabrizashi, Shteif, Nahmias (svi Izrael)
Dinamo
Dinamo
0:0(0:0) Club Brugge
Club Brugge

Bez golova, bez slavlja, vrijedno boda

Vedran Attias, Borna Rupnik • četvrtak, 21.10.2010.
Bez golova, bez slavlja, vrijedno boda
Foto: Davor Sajko

Dinamo je osvojio svoj četvrti bod u Europskoj ligi nakon remija s gostima iz Bruggea u kojemu je Sammir promašio i jedanaesterac...

Club Brugge
Dinamo
Club Brugge
6
(do 69')
55
(do 76')
77
(do 87')
Pričuvni igrači
Trener
Vahid Halilhodžić
13
Geert De Vlieger
4
Carl Hoefkens
6
Wilfried Dalmat
10
Nabil Dirar
14
Jeroem Simaeys
17
Marcos Camozzato
22
Karel Geraerts
25
Junior Diaz
32
Vadis Odjidja
40
Dorge Kouemaha
44
Ivan Perišić
 
 
 
Trener
Adrie Koster

U trećem kolu Europske lige Dinamu je na Maksimir pred više od 20.000 gledatelja stigao belgijski Club Brugge, nakon pobjede ekipe Vahida Halilhodžića nad Villarrealom te poraza u Grčkoj kod PAOK-a, a na red je došao i prvi neriješeni rezultat.

Vahino objašnjenje

Sredinom prvog dijela Vahid Halilhodžić imao je bliski susret s četvrtim, odnosno šestim sucem. Izrazio je svoje neslaganje sudačkom odlukom metodom "lice u lice", no sve je ostalo samo na upozorenjima.

Uzbudljivije nije moglo početi: Pedro Morales na samom početku odlično je povratnom loptom uposlio Sammira, nečuvanog na nekoliko metara, no Geert de Vlieger obranio je njegovu naizgled neobranjivu priliku. No, nije se dugo čekalo na odgovor, već u sljedećom napadu puca Nabil Dirar, ali Ivan Kelava to brani.

Uvodnog opipavanja snaga zapravo ni nije bilo, prije isteka desete minute kapetan Igor Bišćan spašavao je pred našim mladim reprezentativcem Ivanom Perišićem, potom je Kelava opet pozvan u akciju, a s druge strane Sammir dodaje za Moralesa, no čileanski reprezentativac nakon okreta ne pronalazi put do mreže.

Dinamo je polako preuzeo inicijativu, ali bez konkretnog učinka, da bi s vremenom gosti iz Belgije počeli opasno prijetiti, ponajviše zahvaljujući vrlo raspoloženom Wilfriedu Dalmatu koji je tijekom cijele utakmice često probijao modre linije, a u 24. minuti njegov je protunapad okončao Karel Geraerts, no zagrebački čuvar mreže opet je uspješan, premda se isticao i nekim poprilično nesigurnim intervencijama.

Bučni Perišić

Ivan Perišić izazvao je nezadovoljstvo dijela navijača nakon što su Belgijci tražili Sammirovo udaranje laktom, a najglasniji je u protestima bio upravo naš mladi nogometaš.

Pojedinačne pogreške Dinamovih nogometaša i nepotrebno izgubljene lopte, poput onih Mathiasa Chaga, kao da su dodatno ohrabrile Club Brugge pa je još jednom morao reagirati Bišćan, Geraerts je ponovno okušao udarac - srećom, neprecizno, ali završna je prilika u prvom dijelu pripala domaćim nogometašima. Morales je iz slobodnog udarca s nešto više od 20 metara pucao zamalo pored vratnice.

Nikakvih noviteta nije bilo ni početkom drugog poluvremena, Perišić je dva puta neuspješno testirao Kelavu, a Rukavina je jednom zakomplicirao i upropastio izglednu šansu, dok je u 64. minuti izazvao uzdah maksimirskih tribina slabim udarcem s ruba kaznenog prostora ravno u De Vliegera. Tri minute poslije sam je na lijevoj strani ostao Leandro Cufre, ali je pucao pokraj gola.

Uslijedile su burne minute u belgijskom šesnaestercu - u 70. minuti mogao je sudac pokazati na bijelu točku nakon guranja Rukavine, a to je učinio četiri minute kasnije, nakon skoka De Vliegera i njegovog nespretnog rušenja Sammira. Međutim, Brazilac s 11 metara pogađa samo vratnicu.

Belgijski vratar nije imao mira ni nakon promašenog jedanaesterca. Fatos Beqiraj u svom je prvom napadu pucao glavom, ali ne uspijeva ga matirati, da bi u završnom pritisku Dinama Sammir nakon pet i 11 metara pucao i 20, ali s jednakim posljedicama - ostalo je 0:0. Srećom po Dinamo, ostalo je 0:0 i poslije akcije Perišića i Dorgea Kouemahe u kojoj su Club Brugge od pogotka dijelili centimetri.

U jednom od svojih slabijih izdanja pod vodstvom Vahida Halilhodžića Dinamo je tako uzeo bod, a nastavak borbe za europsko proljeće slijedi za dva tjedna protiv istog protivnika, ovoga puta u Belgiji.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Villarreal1:0PAOK
Dinamo0:0Club Brugge
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 09:16
    realno, igrom Dinamo nije zaslužio više od boda. Razočarao me Vaha postavom igre - tromi i u defenzivi beskorisni Morales i Badelj na krilima. Zato i je curilo po oba boka jer su naši bekovi ostajali 1 na 2. Također, loša organizacija igre bez Badelja u sredini - odmah je bilo bolje zadnjih 20... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 02:35
    sve je to maslo hrvatskih novinara...do jučer su ga izdizali u nebesa...a sad od jednom Samir ne vrijedi !!!! Dinamo je u igri za plasman u u osminu finala to je najvaćnije....a o ostalom ; možda odgovornim dođe do mozga !!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 00:55
    Daj nemojte odmah pljuvat Sammira, Vahu i ne znam koga još. Sve je još otvoreno i zašto jednom Dinamo ne bi imao malo sreće. Sve je u našim nogama, ni PAOK ni Bruge nisu ništa bolji. Ajmo Plavi!!! Na BBB mi se više ne da trošit riječi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 00:54
    Kad su Ćiru '98 pitali kakva su očekivanja na SP-u, on je rekao da će Hrvatska postati svjetski prvak. Da to samopouzdanje i takav način razmišljanja nije usadio u mentalne sklopove Vatrenih, Hrvatska vjerojatno nebi izbacila ni Njemačku, a kamo li osvojila broncu. Možemo mi taj brugge dobiti, u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 00:28
    U tome je draž nogometa, i najbolji griješe. Repka? Vidlo se protiv Turske na euru i u još par utakmica da ima već zelenih u reprezentaciji. Bilić prvi.
    Obrisan korisnik