Nogomet

Poklepović: "Neću dati ostavku"

Bernard Jurišić • srijeda, 27.10.2010.
Poklepović: "Neću dati ostavku"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk se provukao protiv Varaždina i Slavena, ali treći put je ipak kažnjen. Istra 1961 je pobijedila Hajduk usred Poljuda i izbacila ga iz kupa već u osmini finala, učinivši to puno uvjerljivije nego što rezultat sugerira...

Treći poraz u tjedan dana doživio je Hajduk u tri različita natjecanja i počeo plaćati danak pada u igri kojeg proživljava već gotovo mjesec dana. Istra 1961 je pobijedila Hajduk usred Poljuda s minimalnih 1:0, no moglo je to biti i puno uvjerljivije da Hajdukov vratar Radošević nije nekoliko puta spašavao svoju momčad.

"Komentara nemam. Nije ni bilo ništa što bi se moglo komentirati. Hajduk danas nije igrao niti slabo, nego nikako. Pobjeda IStre je potpuno zaslužena, mi nismo zaslužili ništa. Rekao sam igračima da spokojno spavaju, da se nastoje oraspoložiti i drugo više nemam što komentirati. OVa utakmica i Hajdukova izvedba nije zaslužila komentar", potišteno je pričao Hajdukov trener Stanko Poklepović nakon utakmice.

Inače elokventni "Špaco" bio je bez riječi, tek kratko komentirajući sva pitanja koja su navirala.

"O ostavci ne razmišljam, uprava može napraviti što god hoće. Ja ostavku neću dati, ali uprava može odlučiti što misli da je najbolje. Ispali smo iz jednog natjecanja, ali dobri rezultati koje smo napravili dosad nisu ovim izbrisani..."

"Idemo korak po korak, čeka nas nova utakmica..."

"Igrači su svjesni teškoća u koje su upali i zato sam im rekao da se oraspolože jer nas čekaju novi ispiti. Mislio sam i ne doći jer nemam što reći, ali dužan sam nakon poraza. Da smo prošli, ne bih bio došao..."

"Što napraviti? Novi trening, pripremiti se za novu utakmicu u subotu, to je naš posao. Treba se okrenuti prema naprijed, nema nam druge..."

Nekoliko je puta Poklepović ponovio da ovo danas nije bilo čak niti slabo, izgledao je baš razočaran, ali je sugerirao da se napada njega, a ne igrače.

"Teško mi je dati ocjenu ili objašnjenje koliko god to htio. Nemam što pametno reći. Nismo imali prolaz po boku, nismo imali dribling, dodavanje - ništa. Volio bih da se ne puca u igrače, nego u mene."

U prvenstvu je Hajduk Istru pregazio sa 6:1, tri mjeseca kasnije od iste su momčadi poniženi i poraženi usred dosad neosvojivog Poljuda.

Zoran Vulić nije izgledao euforično kako bi se moglo očekivati. Ne samo zato što je "svom" Hajduku nanio nove brige, nego i zato što je svojoj momčadi nametnuo novu obvezu u četvrtfinalu, na koju, ruku na srce, nije računao.

"Čestitam svojim momcima na uspjehu. Iskoristili smo jednu od mnogih šansi koje smo stvorili i mislim da smo zasluženo pobijedili. U prvenstvu zaostajemo puno, imamo sužen kadar igrača i čeka nas teška borba za opstanak. Hajduk od sveg srca želim da osvoji titulu za stoti rođendan."

Hrvatski kup

osmina finala

Pomorac0:1Zagreb
Varaždin1:0HAŠK
Rijeka3:1Međimurje
Karlovac 19190:2Dinamo
Hajduk0:1 *Istra 1961
Inter-Zaprešić0:3Cibalia
Osijek2:1Šibenik
Slaven Belupo2:0Suhopolje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 15:47
    meni je fascinantno kako su na početku sezone padale izjave kako Hajduk ima u najmanju ruku jednaku momčad s Dinamom,ak ne i jaču,a sad svi ističu kako se ne mogu nosit s Dinamom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 01:12
    špaco ostani
    Obrisan korisnik
  • Mihalj28.10.2010. u 10:17
    pirja pirja pirja :) šalu na stranu s ovakvom momčadi tj. prekratkom klupom još je i dobar bio.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 08:51
    shvacam splicane jer takve pogreske ko jucer izbacivanje iz kupa je velika pogreska jer je hajduk jaci od istre i mislim da mu bas i nije drago biti i 6 god iza dinama!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 08:17
    Nisam neki ljubitelj Špace, al opet mi je krivo da je uprava "u pravu" i da je uvijek najpametnija, te sad smjenjuje trenera koji je uspješno nastavio Rejin rad, ubacio klince koji su skloni oscilacijama (što je normalno), vratio publiku na stadion i nakon 15 godina izborio jesen u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik