Nogomet

Tottenham srušio europske prvake

Lovro Štrbinić • utorak, 02.11.2010.
Tottenham srušio europske prvake
Foto: EPA

Prekrasnu večer na White Hart Laneu priuštili su svojim navijačima nogometaši Tottenhama. Oni su pobjedom 3:1 upisali tri vrlo važna boda. U drugoj utakmici Twente je pomalo iznenađujuće slavio na gostovanju u Bremenu i tako se ostavio u igri za jedno od prva dva mjesta.

TOTTENHAM - INTER 3:1
(van der Vaart 18', Crouch 61', Pavljučenko 89'/Eto'o 80')

Nakon što su prije dva tjedan upisali poraz na San Siru igrači Tottenhama u utakmicu su ušli prepuni želje da uzvrate Interu istom mjerom. To se vidjelo u njihovoj vrlo dobroj igri koja je rezultirala vodećim pogotkom nakon 18 minuta igre. Nakon odličnog prodora Modrić je prekrasno podvalio loptu za van der Vaarta, a ovaj asistenciju koristi na najbolji mogući način i dovodi londonski sastav u prednost. S tim rezultatom igrači su otišli u svlačionice na predah.

U drugom dijelu ponovno slična slika kao iz prvog dijela, a najbolji igrač domaćina uvjerljivo je bio Gareth Bale, koji je izluđivao Maicona na lijevoj strani napada Tottenhama. Jedan njegov prodor u 61. minuti rezultirao je asistencijom za povećanje vodstva, a ovaj put se u ulozi strijelca našao Peter Crouch. Ipak, gosti se nisu samo tako predali i deset minuta prije kraja nadu Interu vrlo lijepim pogotkom vraća Eto'o nakon dodavanja Sneijdera.

Ipak, Bale je jednostavno bio nezaustavljiv večeras. Još je jednom neviđenom lakoćom prošao po lijevoj strani, a ovaj put na nekoliko metara od gola loptu dočekuje Pavljučenko i zabija je za potvrdu pobjede londonskih Pijetlova.


WERDER - TWENTE 0:2
(Chadli 81', De Jong 84')

Vrlo važan dvoboj za obje momčadi odigran je večeras u Bremenu. Nakon njega mnogo zadovoljniji mogu biti gosti iz Nizozemske jer su ovom pobjedom možda i izbacili jednog konkurenta iz borbe za prolazak dalje.

Prvi dio susreta nije ponudio pogotke, unatoč naporima s jedne i druge strane. Ono najvažnije za konačni ishod dogodilo se u zadnjih 15 minuta ove utakmice. Prvo je iskusni Torsten Frings u 76. minuti dobio izravni crveni karton, a nakon toga je u 81. minuti Nacer Chadli doveo Twente u vodstvo.

Kako gosti ne bi strahovali do posljednjeg trenutka pobrinuo se Luuk De Jong koji u 84. koristi asistenciju Gonzalez i glavom posprema loptu u mrežu za konačan rezultat.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Tottenham3:1Inter
Werder Bremen0:2Twente
1Tottenham 618:11+711
2Inter 612:11+110
3Twente 69:11-26
4Werder Bremen 66:12-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc04.11.2010. u 09:31
    Jednostavno: Pep se morao "rješavati" igrača, i to onih već pomalo isluženih, a Mourinho je stvarao momčad u Interu a to radi i sad. Već sam ti rekao: Pep je dobio jednog od najboljih svjetskih igrača pa nije znao šta bi sa njim. I kad govoriš o vrijednostima pojačanja koje je dobio Mourinho: u... [više na forumu]
    soecc
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 00:10
    Ništa to ne govori, jest da Real ima teži raspored, ali ja mislim da će oba kluba gaziti sve, el classico će odlučiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 23:51
    Toliko si zaluđen realom, da si izgubio osjećaj za stvarnost, o rasporedu, Real je imao jako težak i to: na strani mallorca, sociedad, levante, malaga, hercules kući osasuna, espanyol, deportivo, racing, sami derbiji. BARCELONA: na strani racing, atletico madrid (derbi), Real Bilbao (jedno od težih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 23:30
    Arsen Lupino das e predstavim, braco. I ti si ono koristio barcaa idok te nisam otkrio, i primitivno kao da si za barcu , a kudio ih redovno, sram te bilo, reću te mami, braco.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 21:30
    momak, nisam ja za tebe braco...drugo, real nije igrao teske utakmice, ali barcelona je, kobenhavn, hercules...sve pretendenti za naslov lp...a i majke ti, ajd nauci multiquote...i da, koji ti ovo vec, treci nick?
    Obrisan korisnik