Nogomet

Pavlović: "Treba nam fajterski pristup"

Mihaela Bradovski • utorak, 09.11.2010.
Pavlović: "Treba nam fajterski pristup"
Foto: Davor Sajko

Pred nogometašima Zagreba nalazi se susret četvrtine finala Kupa. U goste u Kranjčevićevu dolazi momčad Mile Petkovića, a nakon nedavnog uspjeha u Koprivnici ostaje vidjeti mogu li Pjesnici napokon slaviti i pred svojim navijačima...

Nakon dva uzastopna prvenstva poraza momčad iz Ulice pjesnika očekuje novi Kup izazov. Upišu li pobjedu "bijeli" će zaokružiti period rezultatske krize "od Slavena do Slavena", no mnogo je toga na putu do novog slavlja.

"Bit će neizvjesno bez obzira postigli pogodak ili više njih. Nama je trenutno nešto lakše igrati u gostima, a koja će utakmica biti teža vidjet ćemo sutra, puno toga ovisi o prvom rezultatu. I kod 0:0 u Koprivnici bi imali neke šanse", prva su razmišljanja Luke Pavlovića o novom dvoboju s Farmaceutima.

Zagrebašima igra na vlastitom terenu i dalje ostaje negativno iskustvo, no uoči domaćeg susreta s Dragovoljcem, ali i Kup uzvrata, pobjeda bi donijela barem malo mira. Sjetivši se poraza od Karlovca i Cibalije Zagrebov je strateg povukao paralelu:

O prolazu dalje

"Ne bih dao prednost niti jednoj momčadi, rekao bih da su šanse 50:50. Njima ova utakmica nije ništa važnija nego nama - i mi želimo otići korak dalje pa pokušati napraviti što više."

"Po meni je Slaven bolji od Cibalije i Karlovca, dovoljno to govori koliko će nam biti teško. Imaju jaku klupu, 20-oricu igrača koji mogu početi svaku utakmicu. Ne vjerujem da će igrati zatvoreno. Lijeva strana, Bagarić i Delić, stvarali su nam probleme u posljednjoj utakmici, a i Vojnović i Mujanović su brzi i nezgodni igrači."

U odnosu na spomenute susrete, ali i onaj na Poljudu, u kojem Pjesnici nisu izgledali loše koliko to rezultat sugerira, bitno je promijeniti nekoliko stvari. Pavlović od svojih igrača traži više borbenosti i koncentracije, sve kako se ne bi ponovile nepotrebne pogreške koje su "bijelima" postale svakodnevica.

"Moramo riješiti problem koncentracije, posebno u završnici. Iznenađenja neće biti, igrali smo s njima prije desetak dana i znamo što možemo očekivati. Najbitnije nam je da budemo čvršći u duelu, da se potučemo za svaku loptu koja nije ničija. Treba nam u tim situacijama pravi fajterski pristup, a u pasovima jednostavnost."

Za susret sa Slavenom, osim nedovoljno spremnog Mikulića, nitko ne ulazi u rubriku izostanaka, a dan uoči dvoboja otkrivena su tek imena 18-orice: Višić, Bašić, Celjak, Jurendić, Pavlović, Oršulić, Jefthon, Abdurahimi, James, Jugović, Šovšić, Špičić, Džolan, Krstanović, Tokić, Medić, Dedić, Novosel.

1/4 završnice, prva utakmica:
Zagreb - Slaven Belupo, 10.11.2010., 17h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!