Nogomet

Scoria: "Problem u glavama igrača"

Ivana Strahija • srijeda, 10.11.2010.
Scoria: "Problem u glavama igrača"
Foto: FaH

Novi trener Rijeke svoj je ponovni mandat u tom klubu započeo porazom. Iako je to tek prva utakmica četvrtfinala Kupa, nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi. Trener Varaždinaca pak je zadovoljan pobjedom, ali ne i brojem postignutih pogodaka.

"Nama je najvažnije bilo postići pogodak, to smo i učinili. Međutim, brine me što sam na ovoj utakmici uvidio da moja ekipa ima psihološki problem, jer je igrala pola sata dobro, pola sata loše i završnicu solidno. Dakle, problemi u igri su pitanje glave i to treba riješiti", kazao je Elvis Scoria nakon utakmice Varaždina i Rijeke.

"Do penala smo imali posjed lopte i dobro koristili prostor, da bi nakon primljenog pogotka potpuno izgubili igru, nismo znali zadržati loptu i ostali smo se braniti, ali nismo bili dobri u tome, već smo dopuštali Varaždincima da stvaraju prilike. Oni su također lakši i brži od nas, posebno u veznom redu, i bili su odlični u situacijama jedna na jedan i dupli pas. Dobro je što nismo primili još jedan pogodak", kazao je riječki strateg.

Vezane vijesti

Domaći trener Samir Toplak pak je ovako opisao utakmicu: "Stajali smo predaleko od protivnika u početnoj fazi utakmice, uvukli smo se na svoju polovicu i kasnili smo na loptu. No, nakon izjednačenja proradila je naša pas igra, a najviše moramo žaliti za dvadeset minuta drugog poluvremena, kad smo mogli i trebali postići gol."

Novinare je interesiralo koliko je Toplak zadovoljan ekipom, koja se dosta razlikovala od one prošle subote: "Negdje su najavljivali da će B ekipa Varaždina igrati protiv A ekipe Rijeke, no to jednostavno nije istina jer sam ja već mnogo puta kazao da imam 20 podjednako dobrih igrača, a da pojedince biram prema zahtjevima utakmice, taktičkim zamislima prema protivnicima i dakako trenutnoj formi koju mi pokažu na treninzima. Ni jednog svog igrača ne bojim se staviti na travnjak, toliko sam siguran u njih."

No, rezultat nije najsjajniji, naglasio je varaždinski strateg: "Prije prve utakmice sam kazao da su šanse 50/50 da prođemo u polufinale, sad je taj omjer 51/49." Na to se nadovezao Scoria i rekao: "Bit će nam teško ne primiti pogodak na Kantridi."

Oba su trenera također izdvojila mlade igrače koji su obilježili utakmicu. Toplak je istaknuo Punčeca: "Bio je moćan, jak, nosio je sve pred sobom. Zbilja mislim da zaslužuje u A reprezentaciju", dok je Scoria imao na umu dvojicu nogometaša: "Drago mi je što su naši mladi Čulina i Stepčić ušli u igru i dobro odradili minute koje su dobili."

Uzvrat na Kantridi igra se 24. studenog u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 07:14
    kao što sam rekao, ne zna Scoria u što se upustio...
    Obrisan korisnik