Nogomet

Osječani bez pritiska u Maksimiru

Ante Zovko • utorak, 23.11.2010.
Osječani bez pritiska u Maksimiru
Foto: Davor Sajko

Dinamo i Osijek u prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa ulaze u dobrom raspoloženju, ali i s nekoliko izostanaka. Osječani su u ždrijebu prošli najlošije i u Maksimiru mogu doći prilično opušteni, pritisak rezultata je na Dinamovoj strani.

U Dinamu ovih dana imaju mnogo razloga za optimizam. Iskoristili su Hajdukov kiks u Puli i pobjegli na sedam razlike bodova u prvenstvu, pobjeđuje se bez poteškoća, a danas imaju priliku ostvariti novi korak prema dvostrukom naslovu.

U Maksimir dolazi Osijek u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Dok će preostalih šest natjecatelja saznati svoju sudbinu o eventualnom nastavku natjecanja, Dinamo i Osijek igraju prvi susret zbog obveza Zagrepčana u Europskoj ligi.

Vezane vijesti

Momčad Vahida Halilhodžića dodatno je popravila raspoloženje u svlačionici "šesticom" protiv Hrvatskog dragovoljca, ali je u Kranjčevićevoj ostala i bez Ivana Tomečaka, koji zbog slomljenog nosa ne konkurira za utakmicu. Osim njega, zbog kašnjenja iz Čilea u svojstvu gledatelja je ostao i Pedro Morales, dok će Sammir vjerojatno biti pošteđen zbog ozljede kako bi bio spreman za Villarreal, dok bi se poslije utakmice trebale saznati disciplinske mjere za prekršitelje pravilnika.

Osječani dolaze u Zagreb bez ikakvog pritiska, svjesni da je kvaliteta na zagrebačkoj strani. Nakon što su u subotu u Gradskom vrtu svladali slavonskog takmaca Cibaliu, raspoloženje je odlično i optimizam buja pred završnicu jesenske prvenstvene dionice. Jasno, Bijelo-plavi bi u Zagrebu bili zadovoljni rezultatom koji bi im ostavio nadu za uzvrat za dva tjedna.

U slavonskom derbiju zbog ozljeda nisu mogli nastupiti Stojkić, Smoje, Pranjić, Ibriks, Jugović, Šorša, Nikšić i Barišić, a pitanje je tko će od njih biti spreman za Maksimir. Sada se nakon odrađene suspenzije vraća Vidaković, a utakmicu protiv Dinama zbog crvenog kartona morat će prosjediti Mladen Pelaić.

Dinamo opet "časti" pa će ulaz biti besplatan za sve zainteresirane koji se nadaju da će ih momčadi počastiti kvalitetnom utakmicom.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Dinamo - Osijek 17:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 15:20
    besplazan ulaz, malo za promjenu...napisite oce bit kobasica dzabe pa mozda i odem!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 14:58
    oce dobit to dinamo?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 14:52
    pa da, sto planid kaze...nije trac da su ovi nece igrati danas jer su zaruzili. bilo bi lijepo da se to napise da ljudi koji ne znaju saznaju.to nije trac,to su cinjenice, i to vazne, a ovaj clanak je los zbog toga sto je to izbjegao...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 13:58
    2 0..kovacic i beqiraj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 13:25
    Sammir nije "navodno" ozlijeđen, već doista (utakmica protiv Splita), njie igrao ni u subotu protiv HD
    Obrisan korisnik