Nogomet

Težak zadatak za Manchester City

Maj Gašparac • četvrtak, 17.03.2011.
Težak zadatak za Manchester City
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu uzvratne utakmice osmine finala Europske lige, a zanimljivi susreti odigrat će se u Engleskoj gdje će Liverpool i Manchester City pokušati uhvatiti zaostatke iz prvih susreta u kojima su poraženi.

Liverpool - Braga

Liverpool će na svojem Anfieldu pokušati dostići zaostatak iz prvog susreta u kojemu je Braga slavila rezultatom 1:0, a pobjedonosni zgoditak postigao je Brazilac Alan. Portugalce zasigurno očekuje vatrena atmosfera na tribinama, a Liverpoolov trener Kenny Dalglish vjeruje u pobjedu svoje momčadi pred domaćim navijačima: "Iako Braga ima prednost iz prvog susreta, vjerujem da možemo okrenuti rezultat i proći dalje. Navijačka podrška puno će nam značiti."

Bragin igrač Hugo Viana smatra da će biti teško igrati pred punim Anfieldom, no vjeruje da će na kraju njegova momčad biti uspješnija: "Znamo da će nam biti teško igrati na Anfieldu, no takva atmosfera motivira svakog igrača. Mislim da smo sposobni nositi se s pritiskom i da se možemo kvalificirati u četvrtfinale."

Manchester City - Dinamo Kijev

Kijevski Dinamo prije dva tjedna na domaćem terenu svladao je Manchester City rezultatom 2:0, a zgoditke su postigli Andrej Ševčenko i Oleg Gusev. Tu će prednost pokušati obraniti u večerašnjem dvoboju na Eastlandsu, a, iako je njihova prednost značajna, u ukrajinskoj momčadi su svjesni da ih očekuje težak ispit i da će trebati kvalitetno odigrati ukoliko žele osigurati prolaz u četvrtfinale. "Zaslužili smo pobjedu u Kijevu, a uzvratna utakmica u Engleskoj bit će potpuno drugačija. Morat ćemo igrati još bolje nego u prvom susretu. Dva pogotka su velika prednost, no da smo postigli i tri, ništa još ne bi bilo riješeno", komentirao je vratar ukrajinske momčadi Aleksander Šokovski.

Ukoliko se žele plasirati u četvrtfinale, nogometaši Manchester Cityja morat će pobijediti s tri pogotka razlike, a trener engleske momčadi Roberto Mancini najavio je kako njegova momčad neće krenuti u potpunu ofenzivu od prve minute: "Znam da možemo postići pogotke, a nije bitno hoćemo li povesti već u prvoj minuti ili će to biti nakon pola sata. Važno je da igramo kao momčad, da budemo čvrsti i da ne primimo pogodak."

PSG - Benfica

U prvom susretu Benfice i PSG-a Portugalci su slavili pred svojim publikom rezultatom 2:1. Poveli su gosti zgoditkom Luyindule, no lisabonska momčad preokrenula je rezultat u svoju korist pogocima Maxi Pereire i Jare. Portugalci najavljuju kako se u uzvratu neće samo braniti već će pokušati doći do pobjede. "Odigrat ćemo kao da je prvi susret završio 0:0. Znamo da će igrači PSG-a biti jako motivirani, no mi ćemo također ići na pobjedu jer smo takvog mentaliteta", izjavio je Benficin vratar Roberto.

Igrači PSG-a smatraju da su nesretno izgubili prvi susret te su uvjereni kako će pred svojom publikom uspjeti izboriti rezultat koji bi ih odveo u četvrtinu finala. "Nismo imali sreće u Lisabonu. bili smo bolja momčad, no izgubili smo, a vjerujem kako možemo na domaćem terenu pobijediti i plasirati se u četvrtfinale", najavio je Brazilac u momčadi PSG-a, Nene.

Villarreal - Bayer Leverkusen

Nogometaši Villarreala u prvom su susretu porazili Bayer iz Leverkusena rezultatom 3:2, a večeras će pred domaćim navijačima nastojati potvrditi prolaz u četvrtfinale. Dvostruki strijelac u prvom susretu za španjolsku momčad bio je brazilski napadač Nilmar koji je svjestan da je njegova momčad u velikoj prednosti, no smatra da nogometaši Villarreala ne smiju opušteno ući u večerašnji susret: "Moramo biti oprezni, igra se još 90 minuta. Prednost je na našoj strani, ali ništa još nije gotovo."

Iako ih čeka težak ispit na El Madrigalu, u momčadi iz Leverkusena vlada optimizam. "Mislim da možemo pobijediti s dva pogotka razlike. U prvom susretu smo primili pogotke iz tri glupe pogreške", izjavio je Stefan Kiessling, a njegov optimizam dijeli i Simon Rolfes: "Navikli smo igrati ovakve utakmice pod pritiskom. Već smo pokazali da dobro igramo utakmice u gostima, pa ne vidim zašto ne bi pobijedili i u Villarrealu."

Rangers - PSV

Prva utakmica škotske i nizozemske momčadi završena je bez pogodaka tako da oba sastava izjednačeno ulaze u uzvratni susret, no ipak će u maloj prednosti biti igrači Rangersa koji će prolaz pokušati osigurati pred vlastitim navijačima. "Prvi put nakon dugo vremena igramo uzvratnu utakmicu na svojem stadionu. To je prednost koju moramo iskoristiti, no moramo biti i oprezni. PSV ima mnogo dobrih igrača i jako su opasni u napadu. Ne bi bili na vrhu nizozemskog prvenstva da nisu kvalitetni", najavio je večerašnji susret trener škotske momčadi Walter Smith.

Trener PSV-a Fred Rutten žali što njegovi nogometaši nisu uspjeli ostvariti rezultatsku prednost u prvom susretu i svjestan je kako ih večeras očekuje vrlo teška utakmica: "Pokušali smo probiti zid i nismo uspjeli. Odigrali smo dobru utakmicu, no nismo nažalost uspjeli postići pogodak koji bi nam mnogo olakšao posao u uzvratu. Znamo da Rangersi igraju čvrsto i očekujem da će se tako postaviti i večeras."

Dobar nogomet možemo očekivati i u ostalim uzvratnim susretima osmine finala. Twente će na gostovanju kod Zenita braniti prednost od 3:0 iz prve utakmice. Porto u susret protiv CSKA ulazi s prednošću od 1:0 iz prve utakmice te će na svojem terenu pokušati potvrditi prolaz. Neizvjesno će biti i u Moskvi gdje će se susresti Ajax i Spartak, a prvi susret, odigran u Amsterdamu, završen je pobjedom ruske momčadi rezultatom 1:0.

Europska liga, završnica

osmina finala

Braga1:0Liverpool
PSV Eindhoven0:0FC Rangers
Bayer Leverkusen2:3Villarreal
CSKA Moskva0:1Porto
Twente3:0Zenit
Ajax0:1Spartak Moskva
Dynamo Kijev2:0Manchester City
Benfica2:1PSG
PSG1:1Benfica
Manchester City1:0Dynamo Kijev
Zenit2:0Twente
Spartak Moskva3:0Ajax
Porto2:1CSKA Moskva
FC Rangers0:1PSV Eindhoven
Villarreal2:1Bayer Leverkusen
Liverpool0:0Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!